Stor vækst hos Icelandair

LUFTFART: De seneste 10 år er Icelandairs kapacitet vokset 152 pct. I år kommer selskabet for første gang over fire mio. passagerer. Også stor vækst på rejsende til Saga-øen.

I juli i år var der for første gang over en mio. passagerer i Islands hovedlufthavn, Keflavik. Dermed har 4,8 mio. rejsende i årets syv første måneder besøgt Island. Sidste år var der i alt 6,8 mio. ankomster. Tilbage i 2009 var der blot 1,9 mio. ankomster af flypassagerer i Island.

Alene i år har der været 35 pct. flere ankomster til Island, bl.a. som følge af TV-serien ’Game of Thrones’, der delvist er optaget i Island.

Ifølge World Travel & Tourism Council bidrog turisme sidste år med over 40 milliarder kr. til 34 pct. af Islands bruttonationalprodukt. Organisationen forventer tallet i år stiger over otte pct.

Koncernchef for Icelandair siden 2008, Birkir Holm Gudnason, siger til Routesonline.com, at Icelandair ser vækst på alle sine markeder – i Europa og Nordamerika.

Icelandair har netop oplyst, at man vil åbne nye ruter til Berlin samt til Cleveland i Ohio, der bliver den 19. lufthavn i Nordamerika.

Icelandair har i øjeblikket flyflåde bestående af 25 Boeing 757-200, en Boeing 757-300 og fire Boeing 767-300.​

Icelandair udfordres dog af islandske Wow Air, der også åbner stadig flere ruter.