Storbritannien vil blive i EASA efter Brexit

United Kingdom er indstillet på fortsat at være medlem af European Aviation Safety Agency (EASA) efter landet officielt forlader EU, beretter en rapport fra Sky News.

Det fortsatte medlemskab anses som en nødvendighed for at undgå store problemer for britisk luftfart og er kommet frem efter pres ikke kun fra britiske og europæiske flyselskaber, men også fra USAs luftfartsmyndigheder

Den britiske regering vil forhandle med EASA på baggrund af en medlemsmulighed for ikke-EU lande, der er forudset i EASAs bestemmelser paragraf 66 og er i drift for både Schweiz og Norge.

Muligheden giver også briterne adgang til at imødekomme kravet fra US Federal Aviation Authority om at løse problemerne med ny regulering efter Brexit med hensyn til ekspertpersonale i EASA, hvor 40% stammer fra UK Civil Aviation Authority (CAA).

Imidlertid anses en sådan ordning af pro-Brexit partierne som at krydse ’Den røde Linie’, da en forbliven i EASA samtidig betyder, at man fortsat vil være under indirekte jurisdiktion af EU-domstolen.

Brexit kan lukke flyruter fra EU til UK

EasyJet klar med EU-base efter Brexit

Visumkrav til EU for briter efter Brexit

x

Læs Også

Et år med konsolideringer

Vi er på vej ud af 2017, som har været et år præget af konsolideringer. Men det kommende år byder på en række nye og spændende tiltag, som lover godt for fremtiden for vores medier.

Viva la ferie på Ferie for Alle 2018

Fra den 23. til den 25. februar fylder Ferie for Alle endnu en gang MCH Messecenter Herning med ferier af enhver art. Messen byder på over 1.000 udstillere og Spanien som årets partnerland.

Danske forbrugerpriser er de højeste i EU

En europæisk undersøgelse viser, at Danmark er det dyreste land i EU. Priserne ligger 47% over gennemsnittet.

Mange dropper selv at arrangere ferien

Når danskerne rejser, så vælger mange at lade et rejsebureau til at stå for planlægningen. Det skyldes bl.a. at prioritering af rådgivning og sikkerhed, lyder det fra Danmarks Rejsebureau Forening.

Der er 77 kilometer hjem til jul

Mange er på farten juleaften, og ejendomsmæglerkæden Home har nu fået danskerne til at sætte kilometer på, hvor langt de skal rejse for at fejre juleaften med familie og venner.

Trump tager æren for færre flyulykker

2017 var det sikreste år nogensinde for verdens kommercielle luftfart, og det har fået USA’s præsident, Donald Trump, til at tage æren.