Storbritannien vil blive i EASA efter Brexit

United Kingdom er indstillet på fortsat at være medlem af European Aviation Safety Agency (EASA) efter landet officielt forlader EU, beretter en rapport fra Sky News.

Det fortsatte medlemskab anses som en nødvendighed for at undgå store problemer for britisk luftfart og er kommet frem efter pres ikke kun fra britiske og europæiske flyselskaber, men også fra USAs luftfartsmyndigheder

Den britiske regering vil forhandle med EASA på baggrund af en medlemsmulighed for ikke-EU lande, der er forudset i EASAs bestemmelser paragraf 66 og er i drift for både Schweiz og Norge.

Muligheden giver også briterne adgang til at imødekomme kravet fra US Federal Aviation Authority om at løse problemerne med ny regulering efter Brexit med hensyn til ekspertpersonale i EASA, hvor 40% stammer fra UK Civil Aviation Authority (CAA).

Imidlertid anses en sådan ordning af pro-Brexit partierne som at krydse ’Den røde Linie’, da en forbliven i EASA samtidig betyder, at man fortsat vil være under indirekte jurisdiktion af EU-domstolen.

Brexit kan lukke flyruter fra EU til UK

EasyJet klar med EU-base efter Brexit

Visumkrav til EU for briter efter Brexit