Både TUI og DER Touristik, der ejer Apollo Rejser, vil samle ind til genopbygningen af den berørte del af Rhodos. Her er det Hotel Mikro Poli Rhodes, foto via TUI.

Store rejsearrangører samler ind til Rhodos

Forleden startede den europæiske TUI-koncern indsamling til lokalsamfund på Rhodos. Nu følger en anden stor rejsearrangør, DER Touristik der ejer Apollo, efter med sin indsamlingskampagne.

DER Touristik Foundation lancerer indsamlingskampagne til støtte af genopbygningsarbejdet på Rhodos, skriver DER Touristik, som blandt andet ejer Apollo Rejser, i en pressemeddelelse.

Pengene skal bruges til en indsamlingskampagne til fordel for genopbygningsarbejdet efter skovbrandene på Rhodos. Selskabet matcher hver donation, der gives, og donerer selv yderligere 50.000 euro.

“De ødelæggende skovbrande i den sydlige del af Rhodos har forårsaget store skader. Lokalbefolkningen er hårdt ramt, og mange har mistet deres hjem og levebrød. Tusindvis af feriegæster måtte herudover evakueres fra området i forbindelse med skovbrandene – herunder gæster fra DER Touristik Groups rejsearrangører, blandt andet Apollo-gæster,” hedder det i pressemeddelelsen.

Understreger vigtigheden af effektiv krisestyring
Danske Leif Vase Larsen, administrerende direktør for International DER Touristik Group og næstformand i DER Touristik Foundation, siger i pressemeddelelsen:

“I tider som disse må vi stå sammen og støtte dem, der er ramt af skovbrandene på Rhodos. Samtidig vil vi gerne rette en stor tak til vores samarbejdspartnere på øen, som har bidraget så meget til at hjælpe vores gæster, der var berørt af situationen.”

Videre lyder det fra DER Touristik Group: ”Brandene på Rhodos understreger vigtigheden af effektiv krisestyring og beredskabsplanlægning. Både Apollo og DER Touristik arbejder tæt sammen med lokale myndigheder og har dedikerede specialister inden for ekstremt vejr i koncerngruppen. Melanie Gerhardt, direktør for sikkerhed og krisestyring i DER Touristik, er lige nu på Rhodos for at vurdere situationen.”

DER Tourism Foundation finansierer over 80 projekter i 26 lande, hvoraf størstedelen har til formål at styrke lokalbefolkningen til at reducere fattigdom og ulighed, beskytte naturlige levesteder og fremme dyrevelfærd.

Også støtte fra TUI
Også en anden af Europas største rejsearrangører, TUI, har startet en indsamling gennem sin fond for at støtte lokale samfund på Rhodos, som er berørt af de ødelæggende skovbrande.

For hvert doneret beløb vil TUI donere det samme, skrev TUI forleden i en pressemeddelelse.

Her stod blandt andet: ”Lige nu kæmper brandvæsen og lokale mod skovbrande på Rhodos, som har ødelagt levebrød og hjem, og tvunget tusindvis af mennesker på flugt. Den græske regering beskriver situationen som den største evakuering som følge af skovbrande i Grækenlands historie.”

 

Relaterede artikler:

Varmere vejr kan styrke turisme i Nordeuropa

Dansk rejsebureaudirektør tæt på brandene på Rhodos

Dansker får topjob i kæmpe rejsekoncern