Store rejsebureauer ønsker skærpet krav om tilsyn

De store og veletablerede rejsebureauer vil have skærpet reglerne, så der skal stilles større garanti, når der etableres rejsevirksomhed. Samtidig vil de have strammet tilsynet med eksisterende firmaer for at forhindre konkurser, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

 

Kravet kommer, efter at Rejsegarantifonden har indstillet til regeringen, at alle kunder skal betale 20 kr. til fondens kasse, når de køber en pakkerejse. Pengene skal bruges til at fylde kassen op, som er ved at være tømt efter flere store konkurser i branchen.

 

Flere af markedets største aktører er utilfredse med, at deres kunder skal betale til en kasse, der skal hjælpe de virksomheder, som ikke har været dygtige nok til at drive deres forretning. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. 

 

»Det er en god forbrugerbeskyttelse, men det er fantasiløst blot at hælde penge i rejsegarantifonden, når den er ved at løbe tom. Der må gøres noget for at begrænse tabene. En af mulighederne er at stille større krav ved etablering. Det gør man i Norge og Sverige,« siger Jan Vendelbo, direktør i Spies, som er en del af MyTravel Gruppen.

 

Hos Star Tour er man hellere ikke tilfreds med ordningen i den nuværende form.

 

»Det er ikke rimeligt, at vores kunder skal fylde rejsegarantifonden op, fordi nogle dårlige håndværkere i vores branche har tømt pengekassen,« siger Stig Elling, der er salgsdirektør i Star Tour.

 

Hos Danmarks Rejsebureau Forening, DRF, forstår man godt de etablerede selskabers bekymring og utilfredshed.

 

»Der er behov for en revision af loven om Rejsegarantifonden. Man kan godt hæve garantistillelsen, men det skal også være muligt at etablere sig på markedet uden for store barrierer,« siger Lars Thykier, der generalsekretær i DRF.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen