Storhotel klar med sommerhusudlejning

TURISME: Hotel Fuglsøcentret har fået flere værelser og er blevet et stort spillested med masser af kendte koncertnavne. Nu kaster hotellet på Djursland sig over et nyt forretningsområde.

Hotel Fuglsøcentret har netop oprettet Fuglsø Sommerhusudlejning. Der startes beskedent med ti lokale sommerhusejere – målet er 50-100 sommerhuse. Alle ligger 15-20 km fra Hotel Fuglsøcentret, hvor der også er nøgleudlevering samt døgnvagt på rengøring og teknik.

Adm. direktør de seneste fem år for Hotel Fuglsøcentret, Peter Brinks, siger til standby.dk: ”Vi blev overrasket, da vi fandt ud af, at Syddjurs Kommune faktisk er landets tredjestørste, når det gælder sommerhuse, i alt er der omkring 9.000 sommerhuse. Vi tænkte, at vi kunne få en god forretning med at formidle udlejning af sommerhuse, og det er blevet positivt modtaget af mange sommerhusejere.”

Lavere provision

Peter Brinks siger, at mens den normale provision til sommerhusbureauer er 35-45 pct., tager Fuglsø Sommerhusudlejning kun 27 pct. i provision.

”Hvis det flasker sig, regner vi med indenfor tre-fire år at have skabt en succes med sommerhusudlejning på linje med vores ”koncertkoncept” og en årlig omsætning på over ti mio. kr.”, siger Peter Brinks.

Hotel Fuglsøcentret omsatte sidste år for 30 mio. kr. hotel – for fem år siden var omsætningen otte mio. kr.

Hotellet har i dag 190 værelser, men har planer om yderligere 40 bygget i flere etaper. Det har for nylig fået fem suiter og yderligere fem værelser.

Sidste år havde centret 80.000 gæster, hvoraf de 30.000 var overnattende.

Masser af koncerter

En tredjedel af omsætningen på Fuglsøcentret kommer fra koncerterne. Centret regner sig som et af de største privatejede spillesteder uden for hovedstaden.

I år kommer der op mod 45 koncerter – der er plads til op mod 1.000 tilhørere og mange gæster køber overnatningspakker i forbindelse med koncerterne.

”I starten kom vores koncertgæster fra lokalområdet, herunder Aarhus. Men efterhånden, som vi har fået flere store navne, kommer publikum nu fra hele landet, navnlig Fyn og Jylland, men vi har også gæster fra bl.a. Sverige,” siger Peter Brinks. Alene sidste år var der 16.000 koncertgæster. Koncertprogrammet i år er det største til dato i centret, der har sin egen billetportal.

Blandt de mange koncertnavne i år er Birthe Kjær, Simon Kvamm, The Hep Stars, Animals & Friends, Tim Christensen, Michael Learns to Rock, Big Fat Snake, Sweet, Beatles Revival, operaen Figaros Bryllup, Sanne Salomonsen, Johnny Logan, Danser med Drenge, Slade, Søs Fenger, Rugsted & Kreutzfeldt samt Lis Sørensen.