Vasilij-katedralen ved Den Røde Plads i Moskva. (Foto: Danloud | Wikiepedia)

Stort dansk rejsebureau boykotter Rusland

Albatros har som det første danske rejsebureau besluttet at stoppe alle rejser til og ethvert samarbejde med Rusland som reaktion på invasionen i Ukraine.

Boykot Rusland.

Det er overskriften på et Facebook-opslag som den danske rejsearrangør Albatros Travel torsdag ved middagstid slog op på det sociale medie.

“I lyset af Putins ensidige, aggressive invasion af det fredsommelige Ukraine og tilsidesættelse af folkeretten og samtlige internationale konventioner har vi besluttet, at indstille alle rejser, betalinger og ethvert samarbejde med Rusland indtil videre,” hedder det endvidere.

Lynhurtigt har opslaget i løbet af de første timer torsdag eftermiddag høstet lidt flere end 1.000 likes fra brugerne på Facebook, og den resolutte handling fra den danske rejsearrangør, der er kendt for at have holdninger til, hvad der sker i verdenssamfundet, modtager da også anerkendelse blandt de mange følgere.

“Godt gået” og “God stil” er de mest almindelige kommentarer, og generelt hyldes initiativet og den resolutte aktion.

Mange hundrede rejsende til Rusland
Søren Rasmussen, der er ejer og stifter af Albatros Travel lægger da heller ikke fingrene imellem i forhold til fordømmelsen af Ruslands præsident Putin og det russiske styre.

“Vi kan ikke sende folk til en krigsførende nation. De er nogle dumme svin, og vi kan ikke arbejde med den slags mennesker,” siger Søren Rasmussen til STANDBY.dk.

Albatros Travel har i 2022 lagt fire forskellige slags rejser op til Rusland. Der skulle eksempelvis sælges et flodkrydstogt fra Sankt Petersborg til Moskva, efterårsferie i Sankt Petersborg samt rejserne med titlerne Zarernes Rusland og Fra Moskva til Stalingrad.

Ingen af disse rejser vil blive gennemført efter beslutningen om boykot.

“Vi har rigtig mange flodkrydstogtgæster, så alene er her er det i hvert fald askillige hundrede,” der vil blive berørt.

Det oplyses fra Albatros Travel, at alle bestilte rejser vil blive refunderet eller ombooket til andre destinationer.

 

Relaterede artikler:

Ung ukrainer tiltrækker krydstogter til Bornholm

Rejsebureauer uenige om rejser til Ukraine

Faldende omsætning og overskud i Albatros Travel