Stort dansk rejsebureau skal have ny topdirektør

”Selv om man ikke skulle tro det, runder jeg til januar 50. Jeg opsagde i februar min stilling og ville lave eget firma. Jeg ville hygge mig, mens vores ejer, tysk-engelske TUI Travel, fandt min afløser… Men dagen før min datters konfirmation 24. april, ringede TUI med et udspil, jeg har sagt ja tak til,” sagde René Andersen (foto) i aftes til Take Off.

 

I dag, tirsdag, sætter René Andersen sig i et fly, der for første gang skal bringe ham til Toronto. Han er fra i morgen, onsdag, ny direktør for Quark Expeditions i Toronto, søsterselskab til Hannibal & Marco Polo.

 

”Jeg kender Quark, vi forhandler deres spændende produkter. Nu skal TUI de kommende måneder finde min afløser. De 100 medarbejdere i Hannibal & Marco Polo fik informationen om mit stop mandag, indtil min afløser er fundet er jeg stadig adm. direktør for MarcoPolo og MyPlanet,” siger René Andersen – der glæder sig over at Air Canada genåbner direkte rute Toronto-København, 26. juni.

 

Sidste regnskabsår omsatte MarcoPolo og MyPlanet i Danmark og Sverige for 300 mio. kr. og fik et overskud på to mio. kr. i Sverige og 4,5 mio. kr. i Danmark.
MarcoPolo og MyPlanet er Danmarks tredjestørste oversøiske rejsebureau – kun overgået af Albatros og Kilroy group travel (Team Benns).
”Siden årsskiftet haft vores salg været 20 % større end i fjor,” siger René Andersen og fortsætter:

 

”I februar opsagde jeg min stilling som adm. direktør i MarcoPolo og MyPlanet, en "livsstils-beslutning.” Jeg har været i virksomheden i over 20 år. De sidste syv år som adm. direktør. Det har været en fantastisk tid. Jeg har altid elsket mit arbejde. Jeg trives med ansvar og forandringer og er stolt af alt det, vi har opnået.”

 
”Jeg har i mange år sagt – i spøg og i alvor – at når jeg blev 50, ville jeg skrue ned for karriereræset og bruge mere tid på familien og de ting, jeg drømmer om. Jeg vil bestige flere bjerge, sejle mere kajak og køre mere racercykel. En anden drøm var at starte eget rådgivningsfirma med speciale i fusioner, salgsmodning af virksomheder og virksomhedssalg/køb indenfor rejsebranchen,” siger René Andersen og tilføjer:

 
”I al beskedenhed har ikke mange ledere i rejsebranchen gennemført så mange og store forandringer, som jeg har stået i spidsen for. Vi har leveret overskud alle år. Jeg har stor erfaring i at fusionere virksomheder og haft den store glæde, at arbejde i en international virksomhed og i over to år siddet i en international bestyrelse i verdens største rejsekoncern, TUI. Gennem dette har jeg opnået stor indsigt i køb og salg af virksomheder. Så jeg følte mig godt klædt på til at prøve lykken for mig selv. Jeg har intet hastværk med at komme i gang med egen virksomhed, men planen er der.”

 
”Det ligger mig på sinde, at overdrage virksomheden i bedst mulig stand. Den opgave, jeg fik af vores ejere med at sammenlægge MarcoPolo og Myplanet, er gennemført. Salget er i en meget positiv udvikling og virksomheden kom godt ud af krisen med et pænt overskud. Jeg opsagde min stilling i februar, med fratrædelse til 30. september. Dette ville give vores ejere, TUI Travel, tid til at rekruttere min efterfølger og overdragelsen kunne foregå i ro og mag.”

Men det skulle ikke gå som planlagt. ”Sidst i april blev jeg ringet op af TUI Travel og spurgt om jeg med kort varsel, ville overtage Quark Expeditions i Toronto. Jeg fik weekenden til at tænke over tilbuddet,” siger han.

 

Quark Expeditions er verdens førende operatør af polar krydstogter til Antarktis, Svalbard, Grønland og arktisk Canada og opererer otte ekspeditionsfartøjer, bl.a. verdens største atomdrevne isbryder, som hver sommer sejler turister til Nordpolen, oplyser René Andersen.

 

”Jeg har accepteret tilbuddet – og planerne om min egen virksomhed er udskudt. Jeg fortsætter som adm. direktør for MarcoPolo og MyPlanet, indtil en ny tiltræder, men i det daglige vil vores stærke ledergruppe stå for driften af virksomheden,” siger René Andersen.

 

I 2007 købte den engelske gigant First Choice Holidays det danske rejsebureau Hannibal & Marco Polo (i dag MarcoPolo) – First Choice ejede i forvejen danske MyPlanet. René Andersen var dengang direktør for Hannibal & Marco Polo, mens Annelise Dam Larsen var adm. direktør for MyPlanet. De nye ejere valgte dog René Andersen som samlet direktør for begge bureauer.

 

 

Skrevet af Henrik Baumgarten