Stort nyt Stand By er klar

Airline-Stand-By-forside-marts-20151-442VOR EGEN VERDEN: Det nye Stand By kommer bredt omkring rejsebranchen. Der er tema om bl.a. biludlejningsbranchen – herunder nyhed om, at en kendt dansk biludlejningsdirektør snart stopper, vi kigger på ekspansionen hos Emirates og Qatar Airways ligesom bladet har hoteltema og meget andet.

Sommerudgaven af Stand By er netop leveret og på vej ud til de mange tusinde abonnenter i ind- og udland.

Den flotte forside i det 60 sider store blad har relation til et af bladets temaer, biludlejning. Vi har nyt fra de fire store aktører på det danske marked, Europcar, Avis, Sixt og Hertz – samt fra den nye spiller på det danske marked, den amerikanske kæmpe Enterprise.

En af artiklerne handler om, at den adm. direktør i snart 25 år for samme biludlejningsfirma i Danmark snart stopper – han bliver dog selskabets nye bestyrelsesformand.

Det nye Stand By har bl.a. rejseartikler fra Italien og Korsika.

Vi sætter også fokus på væksten hos de tre store Gulf-selskaber, Emirates, Etihad, Qatar Airways – samt Turkish Airlines. Sidste år havde disse fire flyselskaber samlet 115 mio. passagerer – mod 50 mio. i 2008. Og mens de fire selskaber samlet i dag har over 700 fly, har de bestillinger hos Airbus og Boeing på 900 nye fly, nogle af disse skal dog erstatte eksisterende i deres flåder.

Vi kigger også på flyselskabernes mange sponsorater af f.eks. store fodboldhold – samt hvilke andre flyselskaber de er medejere af.

Alene Qatar Airways har i år øget udbuddet af sæder på den daglige rute til Københavns Lufthavn med over 60 pct., mens Emirates senere på året vil udbyde 40 pct. flere sæder på sin daglige rute til København.

Hoteller er også et af de områder, det nye Stand By har tema om. Et københavnsk hotel er som eneste i Norden kommet på fornem liste, Aarhus får nyt hotel til 400 mio. kr. og Billund lufthavnshotel skal være større. Også i Oslo har hotellerne vækstplaner – Norges to største hoteller vil begge blive større.

Det nye Stand By har også reportage fra uddelingen af den danske mødebranches fineste priser, MPI Awards.

Hvem skal styre den forretningsrejsende, der ikke vil overholde sit firmas rejsepolitik? Det var et af mange spændende emner ved Danish Business Travel Associations årsmøde for nylig. Stand By var med.

Der kan købes abonnement på Stand By-magasinet via ikonet på vores hjemmesider, standby.dk og takeoff.dk