Stort rejsebureau køber mindre rejsebureau

0
Klaus Boe Østergaard fra Unitas Rejser, til venstre, med de to nye kolleger, Conni Schlüter og Patrick Schlüter Jacobsen.
Klaus Boe Østergaard fra Unitas Rejser, til venstre, med de to nye kolleger, Conni Schlüter og Patrick Schlüter Jacobsen.

TURISME: Et af Jyllands større rejsebureauer køber mindre rejsebureau, hvis navn nu udfases. Det overtagede rejsebureau havde sidste regnskabsår tre revisoranmærkninger. Køber klar til nye opkøb.

Unitas Rejser fra Silkeborg – ejet af kristelige KFUM/KFUK – ekspanderer ved køb af Connseb Travel fra Aarhus, hvis navn nu udfases.

Unitas, hvis rødder går tilbage til 1948, har de senere år øget sin markedsandel på skole- og studierejser.

Den 1. august købte Unitas aktiverne i Connseb, der har solgt skolerejser siden 2007, og særligt på skirejser til Østrig – et af Unitas specialer.

”Vi opererer i samme marked,” siger chef for Unitas, Klaus Boe Østergaard. ”Købet af Connseb betyder, at vi øger i Østrig.”

Det glæder også Connseb, at dets kunder nu kan få alle rejser fra én leverandør takket være Unitas udbud af studie- og skolerejser til Afrika, Asien, Europa og USA.

I forbindelse med købet af Connseb er Conni Schlüter og Patrick Schlüter Jacobsen nu ansat hos Unitas.

Til standby.dk sagde Klaus Boe Østergaard i går: ”Jeg vil ikke oplyse prisen for overtagelsen, men vi har købt Connseb, fordi vi vil vokse. Med købet overtager vi en konkurrent, og vi kan se vækstpotentiale med stordriftsfordele.”

Han tilføjede: ”Med vores overtagelse af Connseb vil tunge omkostninger som f.eks. administration og drift af en hjemmeside ikke mere eksistere. Connseb-navnet udfases nu. Men vi er ikke afvisende for at købe rejsebureauer i samme størrelse.”

Rejsebrancheanalytiker Ole Egholm sagde i går til standby.dk: ”Connseb havde i 2015 et skidt år med underskud på 647.000 kr. og tre revisoranmærkninger til regnskabet, herunder selskabets evne til at fortsætte driften og et ulovligt lån til en anpartshaver – samtidig var Connsebs egenkapital negativ.”

Omvendt siger Ole Egholm: ”Unitas er et veldrevet rejsebureau, der har haft overskud hvert år de seneste syv år på gennemsnitligt over to mio. kr. på deres årlige omsætning på ca. 100 mio. kr.”

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz