Strammere regler for rejseklubber

Adskillige danskere er blevet stillet skønne ferieoplevelser i udsigt mod betaling af indskud i en Rejseklub, som florerer i Spanien og Grækenland.

 

Som regel har resultatet været indbetaling af mange penge og kun sjældent særlige feriefordele. Hos Forbruger Europa kender man problemet og mener, at tusinder af danskere er gået i fælden og har ladet sig lokke til at skrive under på medlemskab og indbetale et depositum, skriver politiken.dk.

Nu har EU taget fat om problemet og indført en 14 dages fortrydelsesret og besluttet, at der ikke må indbetales penge før de 14 dage er gået.

Ifølge Peter Fogh Knudsen, leder af Forbruger Europa, startede trafikken for omkring seks år siden. Danske feriegæster blev kontaktet af dansktalende sælgere med skrabelodder, som hurtigt gav pæne gevinster. For at få gevinsten skulle gæsterne besøge et kontor for at lytte på en salgstale og indgå en bindende aftale, som viste sig at være uden fortrydelsesret.

Ofte blev der indbetalt 10.000 kroner på stedet som depositum og op mod 90.000 kroner det første år af medlemskabet.

Informationschef Rikke Koks Andreassen fra Apollo Rejser kender godt til klubberne, som nævnes i Apollos materiale til kunderne. Hun fremhæver Kanarieøerne, Spanien og Grækenland som de destinationer, hvor problemet er størst.

Hos Forbruger Europa håber man, at virksomhederne bag rejseklubberne vil følge de nye EU retningslinjer – i hvert fald er der nu forbedrede juridiske muligheder for at gribe ind, hvis reglerne ikke følges og kunderne stadig bondefanges af klubber, der som regel ikke har noget fornuftigt at tilbyde.

Skrevet af Flemming Juul