Strejke på vej i Italien

Italy-train-ticketsGENERALSTREJKE: Der er lagt op til en 24 timers generalstrejke i Italien fredag med start fra midnat, og problemer for både fly- og togtrafik.

Ikke alt kommer til at ligge øde hen i regnvejret i Italien i dag, selv om der er bebudet en generalstrejke. Men der vil være forskelige kortere eller længere strejker indtil midnat. Jordpersonale hos Alitalia ser ud til at skulle strejke mellem kl. 12 og 16, som følge af sammenbrud i forhandlinger i ugens løb.

Security personale i Bologna, Pisa og Genova har meldt om lange strejkeperioder i løbet af døgnet, og det påvirker de mange lavprisselskaber fra Easyjet og Ryanair, som opfordrer passagererne til at komme mindst tre timer inden afgang.

Det var i aftes ikke muligt at få en oversigt over trafikken til og fra de store lufthavne som Milano og Rom, og dermed hvor meget den internationale trafik vil blive berørt.

Også togtrafikken ventes strejkeramt, men Trenitalia skule være indstillet på at opretholde forbindelsen mellem Fiumicino Lufthavn og Roms centrum – hvis der så ellers er nogen flypassagerer at tage sig af.