Strejker truer ferietrafikken

Arkivfoto.

Arkivfoto.

LUFTFART: Over 1.000 fly risikerer at blive aflyst på grund af flyvelederstrejker i Sydeuropa de kommende uger.

Sommerferien er lige rundt om hjørnet, og mange glæder sig til at flyve sydpå til sol, strand og oplevelser. Men titusindvis af europæiske flypassagerer risikerer denne sommer at få deres ferieplaner ødelagt af strejker blandt europæiske flyveledere.

Franske flyveledere indledte i går en 35 timers strejke, som førte til en række aflysninger og forsinkelser, og flyveledere Italien og Portugal har varslet yderligere otte dages strejker over de næste fire uger.

Dermed risikerer over 1.000 fly at blive aflyst midt i den travle ferietid, lyder det advarende fra organisationen A4E, der repræsenterer en række af Europas største flyselskaber.

”Europæiske rejsende står over for en sommer af kaos, forstyrrelser og ødelagte ferier på grund af flyvelederstrejker. Alene denne uge er ni strejkedage blevet bekræftet i juni og juli, og de vil helt sikkert ikke være de sidste,” siger Thomas Reynaert, adm. direktør i A4E.

”Det har aldrig været mere presserende for EU-Kommissionen og regeringerne at handle og beskytte rettighederne for millioner af europæiske rejsende, som berøres af disse vedvarende strejker,” påpeger han.

Den aktuelle strejke i Frankrig påvirkede i går kun flytrafikken til og fra Københavns Lufthavn i mindre grad med forsinkelser på nogle ruter, oplyste lufthavnen til Standby. Ryanair oplyste til britiske medier, at selskabet havde aflyst 56 flyvninger som følge af strejken i Frankrig.

Medlemmer af A4E er blandt andre Air France-KLM, Lufthansa, British Airways, Finnair, easyJet og Norwegian.

Sidste år blev over 10.000 flyvninger blandt A4Es medlemmer påvirket af 28 dages strejker blandt europæiske flyveledere.