Strejketrussel fra kabineansatte i BA

LUFTFART: En mindre gruppe kabineansatte hos British Airways i London Heathrow vil muligvis strejke efter 21. december pga. lønuenighed med BA. Gruppen udgør ca. 15 pct. af flyselskabets kabineansatte.

2.000 af de 2.500 medlemmer af fagforeningen Unite’s afdeling ”Mixed Fleet Unite” har stemt for en mulig arbejdsnedlæggelse pga. uenighed om lønforhold, skriver BBC.

Ved afstemningen afviste hovedparten af Mixed Fleet Unite’s medlemmer British Airways udspil om en lønforhøjelse på to pct. BA siger, at de tilbudte to pct. i ekstra løn er, hvad andre personalegrupper har accepteret.

Strejken fra Unite-medlemmerne kan komme efter 21. december, men fagforeningen har endnu ikke oplyst datoer. I stedet har Unite opfordret til nye forhandlinger med BA. BA beklager strejketruslen og siger, at Unite skaber usikkerhed for selskabets passagerer.

Gruppen i Mixed Fleet er kabinemedarbejdere ansat siden 2010 til lavere lønninger. Mixed Fleet omfatter 4.000 kabineansatte, hvoraf de 2.500 er organiseret i Unite.

Ifølge BA får Unite-medlemmerne 21-25.000 pund om året – reelt, siger fagforeningen, er der tale om det halve. Derfor må flere fra Mixed Fleet have et ekstra job for at få deres økonomi til at hænge sammen. Samtidig siger fagforeningen, at mange medlemmer går på arbejde selv om de er syge, fordi de ikke har råd til at miste lønindtægten.