Østrigs regering vil sælge andel i Austrian Air

Østrigs kriseplagede luftfartsselskab Austrian Airlines skal privatiseres fuldstændigt. Det besluttede regeringen i Wien i går efter ugers spekulationer om selskabets fremtid.

 

Det statsejede holdingselskab ÖIAG ejer i øjeblikket 42,75 procent af Austrian Airlines. Yderligere 7,25 pct. indehaves af en østrigsk finansgruppe. De resterende 50 pct. er fordelt på småaktionærer.

 

Det tyske luftfartsselskab Lufthansa er favorit til at overtage Austrian Airlines. Lufthansa bekræftede i går sin interesse for det østrigske selskab, der har et stærkt rutenet til Østeuropa og Mellemøsten.

 

Privatiseringen får en klausul, der betyder, at 25 pct. plus en aktie forbliver på østrigske hænder. Meddelelsen om privatiseringen udløste et aktiehop på 4,20 euro, eller 0,24 pct. Austrian Airlines er imidlertid fortsat et discounttilbud. Børsværdien er på knap 200 millioner euro (halvanden mia. kr.), hvilket svarer til prisen på to fly.

 

Koncernen, der ud over Austrian Airlines omfatter Lauda Air og Austrian Arrows, består af 99 maskiner. Sidste år befordredes 10,8 millioner passagerer.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.