Styrket udvikling i dansk turisme

Det betyder en ny platform for den destinationsdrevne udvikling af turismen i Danmark. Foreningens nyvalgte formand Ole Tormod Bøndergaard siger:

”Konkurrencen om gæsterne og om at have de rigtige produkter foregår i høj grad på destinationsniveau. Vi har med Danske Destinationer selv taget førertrøjen i arbejdet med at sikre, at vi opnår og fastholder den internationale synlighed, tiltrækningskraft og kvalitet, som er nødvendig.”

 

Foreningen vil arbejde sammen om en række udviklingsaktiviteter i forlængelse af det helårsturismeprojekt, VisitDenmark har drevet siden 2007. Foreningen skal være omdrejningspunkt for udviklingsarbejdet, og ønsker at være talerør for den professionelle destinationsudvikling, så der i stigende grad skabes gode og konkurrencedygtige vilkår for turismen i Danmark. Danske Destinationer har status som et destinationspartnerskab, og vil i lighed med andre erhvervspartnerskaber arbejde med markedsføring.

 

VisitDenmarks adm. direktør Dorte Kiilerich er glad for dannelsen af det nye destinationspartnerskab:

”Det er et meget fremadrettet og stort skridt, at det første nationale partnerskab nu dannes med reference til den fælles strategi. Partnerskabets fokus på selv at tage det fremtidige ansvar for at løfte den videre destinationsudvikling samt fortsat styrkelse af den internationale synlighed er helt rigtigt. Det er en god dag for dansk turisme!”.

 

Foreningen består indtil videre af: Toppen af Danmark, Destination Djursland, Destination Ringkøbing Fjord, Destination Sydvestjylland, Aalborg, Bornholm og Odsherred. Tilsammen tegner de syv destinationer sig for en fjerdedel af alle overnatninger i Danmark og knap en femtedel af den samlede turismeskabte omsætning.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.