Sunclass-flyet med de danske verdensmestre blev ekskorteret ind til CPH af to F-16 fly fra Flyvevåbnet. (Foto: Forsvaret)

Sunclass flyver verdensmestrene hjem fra Kairo

Det danske herrelandshold fløj sammen med kollegerne fra Sverige og Norge til Kairo den 12. januar. Mandag flyver Sunclass de danske verdensmestre alene hjem sammen med VM-pokalen.

Mandag morgen kl. 06.20 lettede en Airbus A321 fra danske Sunclass Airlines fra Københavns Lufthavn med kurs mod den egyptiske hovedstad Kairo.

Der er dog ikke tale om en helt almindelig flyvning, idet det 212-sæder store fly skal hente det danske herrelandshold hjem fra Egypten, hvor de i går sikrede sig guldmedaljer og VM-trofæet for anden gang i træk.

Tomflyvningen fra København lander i Cairo International Airport kl. 11.30 lokal tid (kl. 10.30 dansk tid), og et par timer senere går det atter nordover, således at flyet efter planen kan lande i Københavns Lufthavn kl. 16.25 som rutenummer DK9063.

Flyvningen gennemføres af flyet med registreringen OY-TCD, og det særlige ved dette fly er, at det er malet i de nye farver og med det nye logodesign, som Sunclass Airlines og resten af Nordic Leisure Travel Group er i gang med at implementere. Dermed får det danske flyselskab en unik mulighed for at markedsføre det nye logo.

Kabinen i flyet, der skal transportere verdensmestrene hjem til København. (Foto: TravelSense)

Tre hold ud – alene hjem
Det var også Sunclass Airlines, der fløj håndboldherrerne til Kairo. Det skete den 12. januar, hvor VM-deltagerne fra Sverige og Norge også var med i flyet. Norge tog dog hjem før tiden, da holdet ikke nåede finalekampene, og det svenske landshold, der tabte til Danmark i finalen, valgte også deres egen transport hjem i aftes.

Flyvningen til Egypten var arrangeret af den danske håndbold- og landsholdstjerne Camilla Andersen og hendes rejsebureau, Travel Sense.

På den mere end fire timer lange flyvning hjem fra Kairo får verdensmestrene rig mulighed for at fortsætte sejrsfesten. Det er en noget længere tur, end da VM-triumfen blev sikret i Boxen i Herning tilbage i 2019. Dengang var det DAT, der fløj håndbolddrengene fra Midtjyllands Lufthavn i Karup til Københavns Lufthavn, så det var muligt at fejre verdensmesterskabet med rådhuspandekager på Københavns Rådhus efterfulgt af den obligatoriske balkonscene og folkets hyldest.

Noget mere afdæmpet bliver fejringen i dag, da de nuværende coronarestriktioner ikke giver mulighed for den sædvanlige festivitas. Dog vil der stadig være jagerfly på vingerne fra Flyvevåbnet til at modtage de danske håndboldstjerner oppe over skyerne.

 

Relaterede artikler:

Dansk rejsebureau sendte landshold til håndbold-VM

Håndbold-VM giver Scandic 4.000 overnatninger