Surfermiljø og nationalpark skaber nye jobs

surfCold Hawaii og Nationalpark Thy har sammen skabt over 100 nye arbejdspladser i Thy, viser en rundspørge, som DR Midt & Vest har lavet.

70 virksomheder i Thy er blevet kontaktet og af dem vurderer 44, at de har fået flere ansatte. Samlet løber det op i mindst 109 nye arbejdspladser som en direkte følge af udviklingen omkring Cold Hawaii og Nationalpark Thy.

”Hos os har det betydet syv nye arbejdspladser”, siger Michael Thinggaard fra Thinggaards Hotel i Hurup. Han fik finansieret en udvidelse på 24 værelser takket være naboskabet til nationalparken.

Men det er ikke kun turismen, der har boomet i Thy. Folk fra surfermiljøet omkring Cold Hawaii har selv skabt mange nye små virksomheder i området. Et eksempel er Incendium Aps i Klitmøller, hvor Thomas Baun er medejer.

”Vi laver streamingsystemer til kunder i hele Nordeuropa. Derfor kunne vi lige så godt arbejde fra Aarhus eller København, men hvorfor gøre det, hvis man kan være i Klitmøller”, siger han.

Det kan imidlertid ikke umiddelbart erstatte de jobs, som Thy for nyligt har tabt i virksomheder som høreapparatfabrikken Oticon og slagteriet Tican, siger Thisteds borgmester Lene Kjelgaard: ”Men arbejdspladserne i den nye økonomi kan i høj grad kompensere for tabet og skabe et mere varieret arbejdsmarked, som også gør os mere attraktive for nye tilflyttere”.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.