Svensk rejsebureau rykker ind i Danmark

I dag åbner Iceland Explorer sit nye kontor på Strøget i København, i samme lokaler som Scandinavian Cruise Center. Begge har samme norske ejer.
 
Norske Braathens Travel Group købte tidligere på året 51 pct. af det Gøteborg-baserede Iceland Explorer AB. Selskabet som i 2011 omsatte for 24 mio. svenske kr., er specialister på rejser til Island og har en stærk position på det svenske marked. Dette ønskes nu videreført til det danske marked.
 Ud over det primære Islands produkt, vil selskabet også have fokus på Grønland.

 

Til den danske afdeling er Merete Bach Kristensen ansat som daglig leder. Hun har mange års erfaring med rejser til Island og Grønland, bl.a. som produktchef for Grønlands Rejsebureau. Den danske afdeling bliver medlem af den danske rejsegarantifond samt Dansk Rejsebureau Forening.
 

Braathens Travel Group består af otte rejsearrangører i Danmark, Sverige og Norge. Braathens Travel Group indgår i Braganza AS.

 

Braganza med hovedkontor i Oslo ejes af Per G. Braathen og hans nærmeste familie. Investeringsselskabet var i mange år ejer af familiens flyselskab Braathens (SAFE), der blev solgt til SAS i 2004. SAFE var i dette tilfælde en forkortelse for South American and Far East.
Danske Vagn Sørensen, tidligere topchef i bl.a. SAS, sidder i bestyrelsen for Braganza.

Skrevet af Henrik Baumgarten