Sverige får dyrere flybilletter

LUFTFART: Den svenske regering vil fra april næste år gøre det dyrere at flyve – afgiften bliver mindst på svensk indenrigs og i Europa, mens en langrutebillet kan blive op til 800 svenske kr. dyrere.

Vedtages regeringsforslaget om flyskatter i Sverige bliver det 60 svenske kr. dyrere at flyve indenrigs og indenfor Europa og mellem 250 og 400 kr. dyrere på længere flyvninger – afhængig af distancen.

F.eks. bliver en flybillet til New York 800 kr. dyrere, hvis den rejsende både flyver til og fra Sverige.

Interesseorganisation Svensk Flyg, der bl.a. repræsenterer svenske lufthavne og flyselskaber, siger i en pressemeddelelse, at den foreslåede afgift er kontroversiel, samt at den kan lukke mindre regionale lufthavne, hvis lokalsamfund er afhængig af flyforbindelser.

Den svenske regering vil som kompensation give de regionale lufthavne, der rammes hårdest af afgiften, et samlet tilskud på 120 mio. svenske kr.

Generalsekretær i Svensk Flyg, Anna Wilson, siger: ”Flyskatten er symbolpolitik. Dens skadelige effekter for vækst og regional udvikling har længe været kendt – og at der kommer kompensation til berørte regionale lufthavne viser, at regeringen har indset flyskattens skadelige effekter.”

Videre siger hun: ”Formålet med flyskatten er at reducere antallet af flyrejser – for at begrænse forurening fra flyene. Men flyskatten vil kun give marginal effekt på Sveriges samlede bidrag til den globale forurening. For den øgede flyskat kan betyde mere biltrafik – og mere flytrafik til Sveriges nabolande. Flyskatten er urovækkende og udtryk for en kortsigtet klimapolitik. Den er et slag i luften.”​

x

Læs Også

Swiss klar med ny First Class Lounge

På mandag åbner Star Alliance-medlemmet sin nye lounge til passagerer på første klasse i Zürichs lufthavn – Swiss vil også hente ankommende First Class-passagerer ved flyet og i limousine køre dem til paskontrollen.

Flest direkte ruter fra Frankfurt

Otte europæiske lufthavne på Top 15 over lufthavne verden over denne sommersæson med flest direkte ruter - Frankfurt topper listen, mens Paris de Gaulle betjenes af flest ruteflyselskaber.

Cathay Pacific med ny Hong Kong-lounge

Når Cathay Pacific starter med direkte flyvninger fra København til Hong Kong kan de rejsende benytte den nye The Deck-lounge i Hong Kong.

Cypern mødte rejsebureauerne

Cobalt Air og Cyperns turistorganisation havde i denne uge sat danske rejsebureauer i stævne til en præsenation af den nye flyrute til Larnaca.

Billige flybilletter i påsken

Der er rift om de billige flybilletter i påskeferien. Alligevel er det stadig muligt at komme billigt afsted, viser et pristjek foretaget af Travelmarket.dk.

Turkish Airlines har nu over 300 destinationer

Det tyrkiske Star Alliance-medlem var i forvejen det flyselskab i verden med ruter til flest lande. Men åbningen af sin destination nummer 301 betjener Turkish Airlines nu 121 lande.