Sverige sænker turistmoms

Sveriges regering foreslår, at momsen på naturturisme og naturvejledning sænkes fra 25% til 6% for at naturturismen skal forøges og give flere jobs ude i landet.

”En naturvejledning, som nu koster omkring 700 kroner kan blive ca. 100 kroner billigere”, siger stedfortrædende finansminister Per Bolund.

Han og miljøminister Karolina Skog præsenterede forslaget på et pressemøde i Stockholm. Det hele bygger på en aftale mellem regeringspartierne (Socialdemokraterna og Miljöpartiet) og Vänsterpartiet.

Tanken er, at nedsættelsen, som nu går til høring, skal indgå i Finansloven til efteråret, så den kan træde i kraft ved årsskiftet.

Omkostningerne for staten, ifølge Per Bolund, vil være 320 millioner kroner første år og derefter 290 millioner de efterfølgende år. Omkring 2.700 naturturismevirksomheder er berørte.

Regeringen ser momsnedsættelsen som en del af en større satsning på naturbeskyttelse og naturturisme. Hensigten er også, at naturvejlederne skal kunne benyttes som eksperter ved planlægning og pleje af de svenske naturreservater.
Naturturismen i Sverige er et hurtigt voksende område, hvor virksomheder tilbyder naturoplevelser, vejledning og overnatning i naturen. Totalt omsætter naturturismevirksomhederne 3,6 milliarder svenske kroner årligt.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.