Sverige sænker turistmoms

Sveriges regering foreslår, at momsen på naturturisme og naturvejledning sænkes fra 25% til 6% for at naturturismen skal forøges og give flere jobs ude i landet.

”En naturvejledning, som nu koster omkring 700 kroner kan blive ca. 100 kroner billigere”, siger stedfortrædende finansminister Per Bolund.

Han og miljøminister Karolina Skog præsenterede forslaget på et pressemøde i Stockholm. Det hele bygger på en aftale mellem regeringspartierne (Socialdemokraterna og Miljöpartiet) og Vänsterpartiet.

Tanken er, at nedsættelsen, som nu går til høring, skal indgå i Finansloven til efteråret, så den kan træde i kraft ved årsskiftet.

Omkostningerne for staten, ifølge Per Bolund, vil være 320 millioner kroner første år og derefter 290 millioner de efterfølgende år. Omkring 2.700 naturturismevirksomheder er berørte.

Regeringen ser momsnedsættelsen som en del af en større satsning på naturbeskyttelse og naturturisme. Hensigten er også, at naturvejlederne skal kunne benyttes som eksperter ved planlægning og pleje af de svenske naturreservater.
Naturturismen i Sverige er et hurtigt voksende område, hvor virksomheder tilbyder naturoplevelser, vejledning og overnatning i naturen. Totalt omsætter naturturismevirksomhederne 3,6 milliarder svenske kroner årligt.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.