Sverige vil betale DSB for ID-kontrol

københavns-lufthavn-togstation-800x513De udgifter, DSB og Skånetrafiken er blevet påført af det svenske krav om ID-kontrol ved grænsen, kan måske kompenseres, siger Anna Johansson, Sveriges minister for infrastruktur, ifølge Sydsvenskan.

Ministeren har været i Malmø for at tale med kommunen, der kæmper med problemer i forbindelse med flygtningekrisen. Der er problemer med at finde plads til de mange tusinde asylansøgere, og der er også problemer for pendlere over Øresundsbron.

ID-kontrollen har gjort det besværligt at være pendler, ligesom transportørerne, herunder DSB og Skånetrafiken, har fået yderligere omkostninger.

Men der er ikke noget, der tyder på, at ID-kontrollen forsvinder igen med det første: ”ID-kontrollen skal være der, så længe der er brug for den til at få et langvarigt, mindre tryk, når det gælder asylansøgere”, siger Anna Johansson.

Loven om kontrollen gælder i tre år, men skal fornys hvert halve år.

Ministeren oplyser, ar der er jurister, som arbejder i de svenske regeringskontorer på at finde en model for økonomisk kompensation til transportørerne – en løsning, der lever op til EU-reglerne om statsstøtte.