Svindlere solgte ferier til halv pris

apolloI ni måneder havde fire mænd fra Aarhus stor succes med et særdeles lyssky rejsebureau, inden de blev anholdt. På det tidspunkt havde de svindlet for knap en million kroner.

”Det er den første sag af denne type med så stort et omfang, vi har set i Østjyllands Politi”, siger senioranklager Charles Conrad.

Gennem kontakter i udlandet købte de fire mænd kreditkortoplysninger fra stjålne kreditkort – fra flere lande, men især fra Mexico. Oplysningerne blev brugt til køb af ferierejser til Egypten, Grækenland, Tyrkiet, Thailand og Gran Canaria gennem Apollo Rejser, Atlantis Rejser, Primo Tours og Falk Lauritzen.

”Som udgangspunkt blev rejserne udbudt til omkring halv pris via mund-til-mund metoden, men typisk ved at man rettede henvendelse til folk i Bazar Vest i Aarhus”, siger Charles Conrad.

Vidner forklarer, at nogle af svindlerne var klædt i T-shirts med logoer fra for eksempel Apollo Rejser, når de solgte rejserne i bazaren, skriver dr.dk.

Svindlen lod sig gøre, fordi flere udenlandske banker først fandt ud af, at der manglede penge på kreditkortene 12 uger efter købene, og derefter gav rejsebureauerne besked. Alligevel kom nogle kunder i klemme, fordi beskeden fra bankerne kom, mens de var afsted på deres billige charterferie. Det betød, at rejsebureauerne ikke ville flyve dem hjem til Danmark, før rejsen var betalt.

120 har købt rejser af de fire mænd, som får deres dom i december, hvor de står til en fængselstraf, mens to af dem risikerer også at blive udvist.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.