Sydamerikansk bunkebryllyup

LAN-TAM-LATAM-loungeEfter LAN Chile for tre år siden overtog brasilianske TAM Airlines er tiden nu kommet til at slå de to varemærker sammen. Fremover skal de hedde LATAM og høre under LATAM Airlines Group, største flyselskab i Sydamerika, med 53.000 medarbejdere.

LATAM-varemærket skal rulles ud de kommende år, dermed forsvinder navnene LAN og TAM. Efter LAN Chile overtog TAM Airlines, forlod det brasilianske selskab Star Alliance og flyver nu sammen med LAN i Oneworld-alliancen.

LATAM’s brasilianske division, TAM, oplyste sidste måned at man vil reducere sin kapacitet på indenrigsflyvning i Brasilien som følge af faldende efterspørgsel.

LATAM har i forvejen LAN-flyselskaber i Argentina, Colombia, Ecuador og Peru. Også de skal omdøbes til at føre navnet LATAM.

LAN var første flyselskab i Amerika, som modtog Boeing 787 Dreamliner, mens TAM bliver første flyselskab i verdensdelen til at flyve med Airbus’ nye A350-900 XWB.

Samlet har flyselskaberne i LATAM-gruppen over 1.500 daglige flyvninger, indenrigsflyvninger i syv lande samt passagerflyvninger til 140 lufthavne i 24 lande med bl.a. daglige fly til Australien, Caribien, Europa og USA. Hertil kommer fragtflyvninger til 144 lufthavne i 26 lande.