Sydsvenskere fravælger Københavns Lufthavn

Foto: News Øresund – Johan Wessman

Samtidig med, at de danske rejsende fra Københavns Lufthavn steg med 11% i januar-november sidste år i forhold til samme periode i 2015, faldt antallet af sydsvenske udrejsende med 2%. Den eneste rimelige forklaring er ifølge lufthavnen ID-kontrollerne af de togrejsende fra Danmark til Sverige.

”Normalt hænger det sammen, så både antallet af danske og svenske rejsende stiger. Når den svenske rejseaktivitet falder samtidig med, at vi har en massiv vækst på den danske side, er det et misforhold. Det som adskiller 2016 fra andre år er entydigt ID-kontrollen, som har gjort det mere besværligt at komme til lufthavnen”, siger pressechef Kasper Hyllested till News Øresund.

ID-kontrollerne, som indførtes for et år siden, har blandt andet betydet, at Øresundstogene mellem landene ikke længere afgår hvert tiende minut i myldretiden, men hver tyvende, mens visse forsinkede tog fra Sverige passerer lufthavnen uden at stoppe.

Kasper Hyllested oplyser, at Københavns Lufthavn samarbejder med DSB om igen at øge antallet af togafgange mellem Danmark og Sverige, noget som DSB vil teste de kommende måneder.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.