Yaneeda Travel krakkede i starten af denne måned, hvilket gav tab til en række samarbejdspartnere. Rejsebureauet fra København udbød rejser over store dele af verden. Her er det arkivfoto fra Auckland i New Zealand.

Tabte 500.000 kroner på rejsebureaukonkurs

”Min frygt er, at han igen kan drive rejsebureau og snyde,” siger partner om ejer af krakkede Yaneeda Travel. ”Jeg har ikke hørt om en konkurs, der ikke gav vrede,” siger eks-direktøren.

Tidligere på måneden gik københavnske Yaneeda Travel med speciale i oversøiske rejser konkurs, skrev STANDBY.dk forleden. Rejsebureauet, der havde Hasse Daniel Hunskjær som stifter og direktør, stod på listen over konkurstruede hos Dansk Brancheanalyse. Yaneeda-navnet står angiveligt for ”You Need A…”

Berlingske har skrevet flere artikler om krakket og bragte i dag, mandag, artikel, hvor flere af Yaneeda Travels tidligere samarbejdspartnere advarer mod Hasse Daniel Hunskjær.

Yaneeda har i flere år været dårlig til at betale sine samarbejdspartnere, der nu har penge i klemme efter rejsebureauets konkurs, skriver Berlingske.

Cathrine Koefoed har mistet en halv million kroner på Yaneeda konkurs. Nu advarer hun mod rejsebureauets direktør, Hasse Daniel Hunskjær. Berlingske har også afdækket, at Yaneeda Travel i en periode oplyste, at man var medlem af Rejsegarantifonden, selvom man ikke var det.

Snyde andre igen
”Min største frygt er, at han igen kan få lov til at drive rejsebureau og snyde andre, siger Cathrine Koefoed til Berlingske. Hun har siden 2017 samarbejdet med Yaneeda Travel. Hun solgte yogarejser via sin hjemmeside og brugte Yaneeda som teknisk arrangør, for eksempel booking af flybilletter.

Samarbejdet gik i lang tid godt. Alligevel oplevede Cathrine Kofoed gang på gang, at Yaneeda ikke betalte hende til tiden.

”Jeg har tit fået at vide, at pengene har været overført, uden at de var det. Når jeg læser om kundernes oplevelser, tænker jeg, at det har jeg oplevet i flere år, siger hun til avisen og henviser til de mange kunder, der aldrig fik pengene tilbage for aflyste rejser under coronakrisen.

Derfor opsagde Cathrine Koefoed samarbejdet med Yaneeda i slutningen af 2019. Hun havde dog en sidste rejse med rejsebureauet i maj i år, som blev flyttet til 2021 på grund af coronapandemien. Men så gik Yaneeda konkurs, og nu har CathrineYoga knap en halv million kroner i klemme.

En konkurs efterlader vrede samarbejdspartnere
Direktør Hasse Hunskjær vil ikke kommentere de falske overførselskvitteringer, eller at samarbejdspartnerne advarer mod at lave forretning med ham. Men han skriver i en e-mail til Berlingske:

”Jeg tror ikke, jeg nogensinde har hørt om en konkurs, der ikke efterlader vrede samarbejdspartnere. Hvis man kan betale sine regninger, går man jo netop ikke konkurs.”

Relaterede artikler:

To danske rejsebureauer konkurs

Coronakrisen kvæler endnu et dansk rejsebureau

Nye rejsebureauer opstår under coronakrisen