Take off til Los Angeles med SAS

Den nye rute fra Stockholm til Los Angeles åbner.

Den nye rute fra Stockholm til Los Angeles åbner.

I går, mandag, lettede SAS for første gang fra Stockholm til Los Angeles. Ruten er en af SAS store langruteinvesteringer og selskabets femte direkte rute til USA.

I slutningen af marts åbner SAS også en ny rute mellem København og Boston og til september begynder SAS at flyve til Miami fra både København og Oslo.

Flyenes nye kabiner, som blandt byder på nyt underholdningssystem og WiFi, har fået en flot modtagelse og god omtale af kunder.

SAS har en historie med ruter til Californien og var det første flyselskab nogensinde til at krydse polarområdet. I 1954 startede SAS den første rute mellem Skandinavien og Los Angeles. Det var muligt takket være SAS egen navigationsteknologi, som desuden forkortede afstanden med tusind kilometer. Det tog fem år før konkurrenterne fulgte trop, hvilket betød, at SAS i lang tid var meget betydningsfuld særligt for filmindustrien, som pendlede mellem USA og Europa.

”Det er stort at være med til at genåbne vores historiske rute til Los Angeles. Med den nye rute, som flyves dagligt, forbinder vi nu igen to meget dynamiske og innovative regioner”, siger Rickard Gustafson, koncernchef i SAS.

Otte fly er opgraderet med nye kabiner og to helt nye fly blev taget i brug i efteråret 2015. Sæderne i SAS Go og SAS Plus er designet med ekstra god opbevaring, som giver bedre plads. På SAS Business har alle sæder direkte adgang til midtergangen, og stole som kan foldes ned til fladt sengeleje. Sengetøjet kommer fra Hästens. I alle klasser findes nyt underholdningssystem med HD-skærme og trådløs internetopkobling.

SAS har i dag langdistanceflyvninger fra Skandinavien til New York, Washington DC, Chicago, San Francisco, Beijing, Shanghai, Tokyo og Hongkong. I 2016 åbner SAS nye ruter fra Skandinavien til Boston og Miami.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.