Taxakørsel stiger på Øresundsbron

Bus_1500x700Erhvervstrafikken er i år øget med 7,4% i forhold til samme periode sidste år. Det er først og fremmest taxaer og udlejningsbiler, der kører mere.

”Vi formoder, at det er en konsekvens af ID-kontrollen”, siger Marie Romare, chef for erhvervsmarkedet ved Øresundsbron, hvor man ser en generel stigning i motorvejstrafikken i januar og februar. For BroPas-trafikken følger det mønsteret fra tidligere år, men der er ikke markant flere, som kører med pendleraftale i januar og februar.

”Virksomheder lejer biler og busser for at hjælpe deres medarbejdere, som pendler til og fra arbejde over sundet. For taxaerne er det nok primært til og fra Kastrup Lufthavn”, siger Marie Romare.

Der er udlejningsfirmaer, som er gået fra nogle få overfarter i januar og februar 2015, til flere hundrede, og i enkelte tilfælde flere tusinde, køreture i samme periode 2016.

Nogle taxafirmaer har i forvejen haft mange ture over broen. Men øgninger på mellem 50 og 150% er ikke usædvanlig. Der findes taxafirmaer, som er gået fra enkelte kørsler op til 2.000 i de anførte perioder, skriver Fokus Øresund.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.