Taxichauffører giver rabat af egen lomme

Flere taxiselskaber har lavet rabataftaler med store firmaer som Novo Nordisk, DSB, Danske Bank, TDC, Falck og DR, som betyder, at taxichaufførerne betaler op til 12 procent af egen lomme per tur for at give ansatte i de store virksomheder rabat. Dette skriver Berlingske Tidende i dag.

TaxaMotor, TaxiNord, Codan og Amager-Øbro er blandt de selskaber, som kører særture, fortæller Storkøbenhavns Taxi-Fører Forening og Chaufførernes Fagforening under forbundet 3F. De provisionslønnede chauffører får normalt mellem 46-50 procent af tariffen for en tur, men rabatten på virksomhedernes personalekørsler bliver trukket, inden deres andel er gjort op. Dermed går den direkte fra deres
løn.

»Det er et problem i en virksomhed, at man lader de ansatte betale rabatten. Så er det jo let at konkurrere på prisen,« siger Søren H. Nicolaisen fra Storkøbenhavns Taxi-Fører Forening.

I 2003 fastslog en voldgiftskendelse fra Kolding, at det var ulovligt for et lokalt selskab »Krone Taxa« at køre ture med rabat for Kolding Kommune. Konklusionen var, at Krone Taxa havde pligt til at kompensere for chaufførernes procentvise mindre løn efterfølgende.

Denne kendelse har selskaberne i København også pligt til at rette sig efter, mener Bo Weye Hansen fra Taxa-området i Chaufførernes Fagforening under 3F.

 

Taxichaufførerne kan ikke selv vælge, hvem de vil køre med for derved fravælge de billigere ture. Ifølge taxiloven må de ikke skelne mellem kunderne.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.