Terror reducerer søgning af rejser

Nice med Promenade des Anglais, hvor terrorangrebet skete.

Nice med Promenade des Anglais, hvor terrorangrebet skete.

TURISME: Efterspørgslen på rejser til Frankrig, navnlig Nice, er faldet efter det seneste års terrorangreb, oplyser rejsedatafirma. Omvendt stor søgning efter rejser til bl.a. Grækenland og Island.

Ved terrorangrebet i Nice for to uger siden blev 84 dræbt. I november sidste år mistede 130 livet ved terrorangrebene i Paris.

ForwardKeys, der analyserer rejsedata, siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at kommende bookinger til Nice samt aflysninger faldt 57 pct. i ugen efter terrorangrebet i Nice sammenlignet med samme periode sidste år.

ForwardKeys har også registreret færre bookinger til den franske middelhavsby i august og september sammenlignet med sidste år. Her er faldet dog kun 19 pct., mens det generelt i de to kommende måneder er 20 pct. lavere for hele Frankrig.

“I januar sidste år kom terrorangrebet i Paris mod satiremagasinet Charlie Hebdo og i november det store terrorangreb i selve Paris. Og lige som antallet af bookinger til Paris igen var på vej op, kom denne måneds terrorangreb i Nice,” lyder det fra ForwardKeys.

Omvendt melder den amerikanske søgemaskine Kayak.com, at efterspørgslen på rejser – i kølvandet på bl.a. terrorangreb og mislykket militærkup i Tyrkiet – til Grækenland er steget 300 pct. i forhold til sidste år.

Kayak begrunder også stigningen med lavere flypriser til bl.a. Kreta og Korfu sammenlignet med sidste år.

Efterspørgslen til bl.a. Islands hovedstad, Reykjavik, er ifølge Kayak, der ejes af Priceline.com, steget markant som følge af lavere billetpriser.

Hos Kayak er New York den mest søgte rejsedestination.