Terrorangreb kostede Tunesien en mio. turister

0

tunesienTURISME: Efter årets to terrorangreb mod turister har Tunesien mistet hver femte turist. Der var navnlig mange myrdede britiske turister – og Storbritanniens udenrigsministerium mener endnu ikke sikkerheden er så meget forbedret, at man igen vi anbefale rejser til Middelhavslandet.

I årets første ni måneder har Tunesien set et fald i ankomster af udenlandske turister på én million, svarende til ca. 20 pct., oplyser landets turistminister, Salma Loumi.

I juni blev 38 turister dræbt ved angreb på badegæster i Sousse, heraf var de 30 briter. Tre måneder tidligere blev 21 turister myrdet ved angreb på museum i hovedstaden Tunis.

Terrororganisationen Islamisk Stat menes at stå bag begge angreb, der fik en række britiske og øvrige europæiske rejsearrangører til at trække sig ud af Tunesien. De vender muligvis tilbage til februar.

Udenrigsministeriet i Storbritannien siger til Reuters, at der endnu ikke er nok beskyttelse for f.eks. britiske turister til at ministeriet ikke mere vil fraråde rejser til landet.

”Selv om vi har godt samarbejde med de tunesiske myndigheder, er det stadig meget sandsynligt at briter igen kan blive mål for terrorangreb,” hedder det i seneste melding fra Udenrigsministeriet.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz