Thai Airways frygter ikke konkurrenter

Fra sammenkomsten i den thailandske ambassadørs residens i går, fra venstre chef for Thailands statslige turistråd, Tourism Authority of Thailand, TAT, i Norden, Pakkanan Winijchai, Thai Airways’ Flemming Sonne og handelsattache på Thailands ambassade i Danmark, Tapanee Pharnusopon.

Fra sammenkomsten i den thailandske ambassadørs residens i går, fra venstre chef for Thailands statslige turistråd, Tourism Authority of Thailand, TAT, i Norden, Pakkanan Winijchai, Thai Airways’ Flemming Sonne og handelsattache på Thailands ambassade i Danmark, Tapanee Pharnusopon.

TURISME: Qatar Airways og Emirates’ øgning på København i år giver ikke stor bekymring hos Thai Airways’ salgsdirektør. ”Vi flyver direkte København-Thailand – den megen ekstra kapacitet sælges bl.a. til flere udlændinge,” siger Flemming Sonne. 

To af Star Alliance-medlemmet Thai Airways’ konkurrenter om passagerer til bl.a. Asien fra København, Emirates og Qatar Airways, skruer markant op i deres sædeudbud på København. Qatar Airways med over 60 pct. ved fra februar at have fire ekstra ugentlige flyvninger på den daglige rute til og fra Doha – og Emirates med over 40 pct. ved fra december at indsætte Airbus A380 på den daglige rute til og fra Dubai.

”Ja, Emirates og Qatar Airways øger på København, men det har Thai Airways også gjort. Om sommeren er der nu 23 ugentlige fly fra København, Stockholm og Oslo direkte til Bangkok. Hertil kommer fire direkte afgange fra København og Stockholm om vinteren direkte til Phuket – og hjem via Bangkok,” sagde Thai Airways’ nordiske salgsdirektør, Flemming Sonne, i går ved en sammenkomst i København til standby.dk.

”Den megen ekstra kapacitet, som Emirates og Qatar Airways vil tilbyde på København, giver adgang for flere rejsende indtil København og Skandinavien. Det asiatiske marked vokser kraftigt – det kan Thai Airways også se. Før var meget store andele af vores rejser solgt i Skandinavien, nu sælges stadig flere billetter uden for Skandinavien.”

Da Flemming Sonne begyndte hos Thai Airways for 23 år siden, havde flyselskabet syv ugentlige fly til Bangkok – fem fra København og to fra Stockholm.

Thai Airways fortsætter med at være stærkt til stede i Skandinavien med daglige fly fra København, Oslo og Stockholm til Bangkok med fabriksnye Boeing B777-300ER. Også i år bliver der fra juni til august to ekstra ugentlige afgange fra København til Bangkok samt i vinterhalvåret to ugentlige direkte fly fra såvel København som Stockholm til Phuket.

Thai Airways havde som 20. største flyselskab sidste år i København lige over 231.000 passagerer mellem København og Bangkok. Fra Bangkok flyver ca. 30 pct. videre med Star Alliance-medlemmet til resten af Asien.

I går havde ambassadørerne fra Indonesien, Thailand og Vietnam i Danmark en hyggelig sammenkomst i residensen for den thailandske ambassadør i Hellerup. Blandt gæsterne fra rejsebureauerne var Billetkontoret, C&C Travel og Nyhavn Rejser.

På lørdag er der Thailand Festival i København med bl.a. det thailandske køkken, den thailandske kultur bl.a. traditionel thaidans, thai boxing og thaimusik – og den store lodtrækning om returbilletter til Thailand.

Thai Airways har bl.a. fløjet thailandsk dansetrup på 20 medlemmer til Norden.