Thai Airways står stærkt i Danmark

Thailands ambassadør i Danmark, Vimon Kidchob, til venstre, med Thai Airways’ Flemming Sonne ved onsdagens reception.

Thailands ambassadør i Danmark, Vimon Kidchob, til venstre, med Thai Airways’ Flemming Sonne ved onsdagens reception.

FLYSELSKABER: Star Alliance-medlemmet mærker ikke stort pres fra mellemøstselskaberne fra København til selve Thailand. Thai Airways er meget tilfreds for samarbejdet med rejsebureauerne – selskabet skal have ny nordisk direktør.

”Thai Airways mærker konkurrencen fra Emirates og Qatar Airways i Skandinavien, men primært på destinationer, hvor passagererne også kunne flyve videre fra Bangkok med os – ikke på rejsende, der kun skal til Thailand.”

Det sagde Thai Airways’ nordiske salgsdirektør, Flemming Sonne, i aftes til standby.dk ved sammenkomst i residensen hos den thailandske ambassadør i Danmark, Vimon Kidchob.

”Thai Airways flyver til 12 lufthavne i Europa, hvor Skandinavien har altid været stort fokusområde. Alene  seneste vintersæson havde vi 8.700 ugentlige flysæder på vores daglige B777-300 fra København, Oslo og Stockholm samt de fire ugentlige B777-300’ere fra hhv. København og Stockholm direkte til Phuket,” sagde Flemming Sonne og fortsatte:

”Når det gælder rejsende mellem Danmark og Thailand har vi en meget stor markedsandel, ca. 70 pct. af vores passagerer har Thailand som slutdestination, resten skal videre ud i Asien, herunder Australien og New Zealand. Thai Airways har et rigtig godt samarbejde med rejsebureauerne, som vi prioriterer højt – rejsebureauerne værdsætter bl.a., at vi f.eks. har call center i Danmark til hjælp og ikke skal tale med en person i Langbortistan.”

Der er årligt ca. 160.000 rejsende fra Danmark til Thailand – her af har Thai Airways langt de fleste som flyver med rutefly, hertil komme chartergæster til Smilets Land.

Sidste år var Thai Airways 16. største flyselskab i Københavns Lufthavn med næsten 250.000 passagerer.

I øvrigt bruger Thai Airways samme flytype på sin rute til bl.a. København som Emirates, Boeing B777-300. Mens Thai Airways’ version har plads til 348 passagerer, har Emirates’ version plads til 77 flere.

Fra 27. juni til 10. august har Thai Airways også denne sommer to ekstra ugentlige afgange fra København til Bangkok.

Thai Airways har netop sagt farvel til sin super sympatiske nordiske direktør siden 2007, Pricha Nawongs, der er blevet europæisk direktør med base i Frankfurt.

”Vi ved ikke, hvornår der kommer en ny nordisk direktør for Thai Airways. Pricha kom til Danmark i 2007, året før finanskrisen begyndte. Alligevel er det gået godt for os i denne tid, vi åbnede rute til Oslo i 2009, i 2011 begyndte Thai Airways at flyve fra København til Phuket i vinterhalvåret, året efter kom der også Phuket-flyvninger fra Stockholm,” sagde Flemming Sonne.

I alt har Thai Airways 33 ansatte i Danmark, herunder medarbejderne i Københavns Lufthavn.