Thailand kritiseres for dyremishandling

????????????????????????????????????

TURISME: Tænkende turister skal holde sig fra dyreparker, der tilbyder selfies med f.eks. tigre og andre vilde dyr. Og rejsebureauer skal ikke tilbyde udflugter til dem, opfordrer dyreværnsforening.

Tigre hører hjemme i naturen, i bedste fald i zoologiske haver, der behandler dem anstændigt. Den indstilling er ikke udbredt i bl.a. Thailand; Smilets land.

Ny rapport fra dyrevelfærdsforeningen World Animal Protection viser, at i Thailand mishandles tigre, så de er medgørlige, når tankeløse turister vil betale for at få taget selfies med dem. Rapporten afslører en stigning i antallet af tigre i thailandske turistattraktioner. På fem år er antallet steget 33 pct.

Ifølge World Animal Protection mishandles tigerne for at knække dem psykisk og gøre dem føjelige nok til at omgås turister.

Ud af de 17 tiger-attraktioner i Thailand, som World Animal Protection undersøgte, var Sriracha Tiger Zoo i Pattaya det sted, hvor tigrenes tilstand var værst.

World Animal Protection opfordrer Thailand til at lukke tigerattraktioner, hvis der er bevis på mishandling – og TripAdvisor og andre rejsebureauer til at stoppe salg og promovering af turistattraktioner, hvor vilde dyr mishandles.