Thomas Cook Airlines i nyt indkøbssamarbejde

thomas cook airlines taxfreeFor at tilbyde bedre priser søsætter Stena Line og Thomas Cook Airlines Scandinavia samarbejde om indkøb af bl.a. alkohol, parfume og slik til salg på rederiets færger og på selskabets fly.

”Ved at blive en endnu større aktør på markedet og få stordriftsfordele, når det gælder indkøb, logistik og lagerbeholdning, bliver vi endnu mere konkurrencedygtige,” siger Per Ola Jönnerheim, chef for salget ombord på Stena Line.

Thomas Cook Airlines Scandinavia som i Norden flyver for Ving, Spies og Tjäreborg, er ifølge egne opgørelser det flyselskab, som sælger mest pr. gæst i verden.

”Vi ser meget positivt på dette lidt utraditionelle samarbejde mellem luft og hav. Eftersom vi begge arbejder indenfor rejsebranchen med nogenlunde samme udvalg og udfordringer, vil det være positivt for vores indkøbs- og logistikprocesser,” siger Inflight Direktør Nicole Bellaiche fra Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Samarbejdet vil omfatte produktudvikling, administration, transport og logistik, indkøb og forhandlinger.

”Vi glæder os meget til samarbejdet med Stena Line og til, at vi nu får større kontrol over hele indkøbsprocessen fra start til slut og en mere direkte dialog med vores leverandører,” siger hun.

Stena Line har 22 færgeruter i Skandinavien, omkring Storbritannien og i de baltiske lande. Der er tre ruter fra Danmark – fra Frederikshavn til Gøteborg og Oslo samt fra Grenå til Varberg syd for Gøteborg.

I 2011 rejste over 14,7 millioner passagerer med koncernens 37 færger, der transporterede 3,1 millioner biler. Samlet har rederiet 6.000 medarbejdere, heraf ca. hundrede i Danmark.