Thomas Cook og Spies dropper 16 attraktioner

Lænket elefant på turistattraktion i Thailand. Foto: World Animal Protection / Saranya Chalermchai

World Animal Protection roser Thomas Cook, der i Danmark bl.a. ejer Spies, efter de meddeler stop for billetsalget til turistattraktioner, hvor vilde dyr bliver mishandlet.

Beslutningen kommer et år efter, at World Animal Protection først opfordrede Thomas Cook Group til at stoppe med elefantridning og andre attraktioner, hvor dyrene lider i Thailand, Indien og Zimbabwe. Opfordringen kom sammen med 174.000 underskrifter, som dyrebeskyttelsesorganisationen havde indsamlet.

De turiststeder, som Thomas Cook dropper, inkluderer 11 steder, hvor delfiner svømmer med turister – inklusiv Sealanya i Tyrkiet og Ocean World i Den Dominikanske Republik. Rejsekoncernen dropper også Bann Chang Elephant Park i Thailand, Asia Safari og Elephant Village i Khao Lak.

“Der er kommet et holdningsskift til underholdning med vilde dyr i takt med at rejsearrangører er stoppet med billetsalget til attraktionerne,” siger Christian Abel, biolog og programmedarbejder hos World Animal Protection Danmark.

“Vi håber, at flere rejsearrangører vil tage kampen op sammen med os og vise ansvar for at beskytte vilde dyr. Turister er ofte uvidende om den mishandling, dyrene må leve med for at kunne underholde. Derfor spiller rejsearrangørerne en afgørende rolle.”

Efter dyrebeskyttelsesorganisationens kampagne har 166 rejsearrangører verden over, inklusiv TripAdvisor, Albatros Travel og TUI (tidligere Star Tour), forpligtet sig til ikke længere at promovere elefantridning eller shows.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.