Thomas Cook og Spies dropper 16 attraktioner

Lænket elefant på turistattraktion i Thailand. Foto: World Animal Protection / Saranya Chalermchai

World Animal Protection roser Thomas Cook, der i Danmark bl.a. ejer Spies, efter de meddeler stop for billetsalget til turistattraktioner, hvor vilde dyr bliver mishandlet.

Beslutningen kommer et år efter, at World Animal Protection først opfordrede Thomas Cook Group til at stoppe med elefantridning og andre attraktioner, hvor dyrene lider i Thailand, Indien og Zimbabwe. Opfordringen kom sammen med 174.000 underskrifter, som dyrebeskyttelsesorganisationen havde indsamlet.

De turiststeder, som Thomas Cook dropper, inkluderer 11 steder, hvor delfiner svømmer med turister – inklusiv Sealanya i Tyrkiet og Ocean World i Den Dominikanske Republik. Rejsekoncernen dropper også Bann Chang Elephant Park i Thailand, Asia Safari og Elephant Village i Khao Lak.

“Der er kommet et holdningsskift til underholdning med vilde dyr i takt med at rejsearrangører er stoppet med billetsalget til attraktionerne,” siger Christian Abel, biolog og programmedarbejder hos World Animal Protection Danmark.

“Vi håber, at flere rejsearrangører vil tage kampen op sammen med os og vise ansvar for at beskytte vilde dyr. Turister er ofte uvidende om den mishandling, dyrene må leve med for at kunne underholde. Derfor spiller rejsearrangørerne en afgørende rolle.”

Efter dyrebeskyttelsesorganisationens kampagne har 166 rejsearrangører verden over, inklusiv TripAdvisor, Albatros Travel og TUI (tidligere Star Tour), forpligtet sig til ikke længere at promovere elefantridning eller shows.