Tilfreds med vandflyverrute

Nordic Seaplanes vandflyver over Aarhus

Nordic Seaplanes vandflyver over Aarhus

LUFTFART: På fredag er det et halvt år siden, den nye rute mellem København og Aarhus lettede – I perioden har vandflyruten haft over 6.000 passagerer. Ruten flyves ikke i januar, hvor flyet er på værksted.

Nordic Seaplanes flyver i denne tid to-tre gange om dagen mellem havnene i København og Aarhus. Når der er mest gang i butikken tager flyet med 17 passagersæder fem flyvninger på strækningen. Flyet må kun flyve i dagslys.

”I mandags havde vi fløjet med 6.044 passagerer på 968 afgange. Og med en punktlighed på 98 pct. Og vi er jo den hurtigste transportform mellem de to byer – med en gennemsnitlig samlet transporttid på 45 minutter,” siger direktør og medejer af Nordic Seaplanes, Lasse Rungholm, til standby.dk

Han er lillebror til Jesper Rungholm, adm. direktør og medejer af Danish Air Transport. Storebror har dog ingen investeringer i Nordic Seaplanes, hvis anden medejer er Lars Erik Nielsen.

I sit første halvår har Nordic Seaplanes omsat for 9,8 mio. kr. og udbudt 11.616 sæder på sine flyvninger. Der har i snit været solgt 6,25 sæde pr afgang, hvilket giver en belægningsprocent på 52 – ikke meget, men 11 pct. over det budgetterede.

”Vi ville selvfølgelig gerne have flere passagerer, men en gennemsnitspris på over 1.600 kr. gør selvfølgelig, at vi er i den dyre ende. Omvendt har vi den hurtigste transporttid mellem centrum af de to byer,” siger Lasse Rungholm.

Nordic Seaplanes har med freelancere 15 medarbejdere. Selskabet holder en pause i januar, hvor flyet skal på værksted.

Flyselskabet har indtil nu indgået 50 firmaaftaler. De indeholder bl.a. et klippekort til 22 flyvninger, mens der kun betales for de 20. Samtidig må firmakunderne tage dobbelt så meget håndbagage med som andre passagerer, og de kan få adgang til bl.a. lånebiler og lånecykler.

”Vi er rimelig tilfredse med det første halve år. Det løber fint rundt, og vi har vist, at vi kan levere varen,” siger Lasse Rungholm.

Flyet har plads til 17 passagerer, men det er der kun hvis der er 16 rejsende børn – så skal der nemlig også være en stewardesse ombord. Ellers har flyet plads til 12 mænd og 15 kvinder, hvilket skyldes hensyn til flyets vægt.

Nordic Seaplanes håber at få endnu to fly i 2018. Flyet kan også lejes, prisen er ca. 15.000 kr. i timen.

”Vi har fløjet charterflyvninger til Bornholm, Sverige og vindmølleparken ved Anholt og mellem Aarhus og København samt rundflyvninger i Aarhus og København for både firmaer og private. Det er et marked, der vil blive dyrket yderligere i 2017,” siger Lasse Rungholm.