Tiltro til flyselskaberne skrumper

Senest har Merril Lynch-analytikeren Samantha Gleaveifølge Bloomberg sagt, at bankens kortsigtede vurdering af europæiske flyselskaber fortsat er forbeholden, skriver borsen.dk.

Og banken er ikke ene om den vurdering. Flyselskaberne ser for to tredjedeles vedkommende overskudene skrumpe, mens 85% af selskaberne venter øgede omkostninger, viser en undersøgelse fra International Air Transport Association, IATA, som også kan afsløre, at selskaberne venter en nedgang i antallet af medarbejdere.

Brændstof er flybranchens største udgift og Merrill Lynch nævner dem som hovedårsag til en gigantisk nedjustering af forventningerne hos for eksempel British Airways, Ryanair og Air France-KLM.

British Airways kan komme til at bogføre et årligt tab på 100 mio. pund, vurderer Merrill Lynch, mens Europas største flyselskab, Air France-KLM spås et årsresultat før skat og renter (EBIT) på 800 mio. euro hvilket ifølge Bloomberg er en nedjustering på 15%. Ryanair må ifølge Merrill Lynch skrue 70% ned for sit forventede årsresultat, der ventes at ende på 32 mio. euro. Også forventningerne hos Lufthansa, Easyjet og Iberia er reduceret hos Merril Lynch.

Skrevet af Flemming Juul