Tivoli får 165 åbningsdage i år

Tivoli-RutchebaneNår Tivoli 10. april åbner sæson nr. 171 er det bl.a. med et nyt look til ruchebanen, der i anledning af sin 100 års fødselsdag får genopført sine oprindelige alpetinder samt får nyt vandfald og isgrotte.

Gæsterne kan også se frem til 24 Fredagsrock-koncerter, med bl.a. John Mayer og 1. juni genopstår Tivolis sommerrevy i Glassalen.

I anledning af at Ruchebanen fylder 100 år får den genopbygget de oprindelige bjergtinder. De blev fjernet i 1920’erne efter krav fra Københavns Kommune, som ikke fandt det passende, at det første byens gæster så, når de trådte ud af Hovedbanegården, var et bjerg.

Den største af de nye bjergtinder bliver 26 meter høj. Derudover er der Danmarks største vandfald med et fald på over 20 meter.

Fra maj til september vil de klassiske toner igen lyde i Tivolis Koncertsal – med Tivolis Symfoniorkester som omdrejningspunkt for Nordens største klassiske musikfestival. I år byder Tivoli Festival på 62 koncerter, hvor der er gratis adgang til 49 koncerter med et årskort til Tivoli.