Tivoli har 465.000 billetter til salg i jubilæumsår

’Divaer i Glas’ med blandt andre Caroline Henderson, til venstre, og Birgitte Hjort er del af jubilæumsårets alsidige program.

TURISME: Næste år fejrer Tivoli 175 års jubilæum med 400 arrangementer i Koncertsalen og Glassalen i genrer som musical, ballet, komedieshow og musik. Bl.a. vender Rytteriet tilbage til Tivoli.

Blandt de mange forestillinger i Tivolis jubilæumsår i 2018 er det nye sommershow i Glassalen, ’Mor & Far sidder i Grøften’, med Peter Frödin, Kirsten Lehfeldt, Mia Lyhne og Anders W. Berthelsen.

Også musikforestillingen ’Divaer i Glas’ med bl.a. Birgitte Hjort Sørensen, Cecilie Stenspil og Caroline Henderson, samt Kim Larsen-musicalen ’Midt om Natten’ er en del af jubilæumsårets program.

Den 15. august får publikum i Tivoli på 175 års fødselsdagen fornøjelsen af New York City Ballet – et af verdens førende balletkompagnier. Balletten Nøddeknækkeren, der allerede er set af mere end 100.000 i Koncertsalen, genopsættes for fjerde gang.

Den prisbelønnede satiregruppe Rytteriet med Martin Buch og Rasmus Botoft indtager Glassalen, og for første gang medvirker Bodil Jørgensen live i showet.

Der bliver i alt 11 produktioner næste år, fordelt over 330 opførelser i Glassalen og Koncertsalen. Oveni kan lægges mere end 70 koncerter og andre arrangementer. Koncertsalen og Glassalen har tilsammen over 2.500 pladser.

Tivolis adm. direktør Lars Liebst: ”Vi har de seneste år vist, at vi kan tiltrække mange gæster til Koncertsalen og Glassalen, og med næste års 175 års jubilæum tager vi yderligere et spring. Det sker for at støtte strategien om at tiltrække flere gæster.”

Blandt forestillingerne i 175 års jubilæumsåret næste år er bl.a. i Koncertsalen: Danmarkspremiere: 19. januar i Tivolis Koncertsal, hvor Stig Rossen og Xenia Lach-Nielsen står i spidsen for et stort ensemble i musicalen Chess – for første gang på dansk. Herefter tager forestillingen til Aarhus, Odense, Vejle og Holstebro.

Rytteriet – fra 24. marts 2018 i Glassalen optræder Rytteriet med Martin Buch og Rasmus Botoft for første gang i fire år live.

Midt om Natten: Danmarkspremiere: 15. marts 2018 i Tivolis Koncertsal. Filmklassikeren Midt om Natten, en af de største danske biografsucceser og alle tiders bedst sælgende danske album, bliver i foråret 2018 sat op i en ny musicalversion i Tivoli med Kim Larsen og Gasolins største hits.

Divaer i Glas har Danmarkspremiere 30. august 2018 i Glassalen. Her genopliver Caroline Henderson, Birgitte Hjort Sørensen og Cecilie Stenspil storhedstiden for Tivoli Varieteen med ny musikforestilling.

Tivoli er Danmarks største turistattraktion med 4,6 mio. gæster i 2016, hver tredje kom fra udlandet. Det er Københavns største udbyder af spisesteder med bl.a. 23 restauranter og 14 fastfood butikker.

Herudover drives Nimb Hotel af Tivoli og til november i år åbner Tivoli Hjørnet med 19 nye spisesteder og flere Nimb-hotelværelser. Tivoli omsatte i 2016 for 1,3 milliarder kr. og fik resultat før skat på 96,3 mio. kr.