Tivoli udvider for og bag

Tivoli Huset bliver en tilbygning til Tivolis Koncertsal og over restauranten Wagamama i Tietgensgade.

Tivoli Huset bliver en tilbygning til Tivolis Koncertsal og over restauranten Wagamama i Tietgensgade.

Tivoli har offentlig­gjort billeder af Tivoli Huset i Tietgensgade, der bliver hjemsted for Tivoli Garden og Tivolis Balletskole. Også hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade får nybyggeri.

Tivoli Huset bliver på 4.500 kvadratmeter og koster 130 millioner kroner. Det opføres ud mod Tietgensgade, og skal stå færdigt i 2017. Det bygges sammen med Tivolis Koncertsal, skriver bt.dk.

”Jeg tror, det bliver en smeltedigel af kreativitet og energi, hvor vi har de professionelle kunstnere side om side med vækstlaget, hvor drenge og piger færdes sammen med garvede dansere og musikere”, siger Tivolis vicedirektør for kultur, Nikolaj Koppel.

Tivoli Hjørnet strækker sig fra Nimb i Bernstorffsgade til hovedindgangen på Vesterbrogade.

Tivoli Hjørnet strækker sig fra Nimb i Bernstorffsgade til hovedindgangen på Vesterbrogade.

Tivolis balletmester, Peter Bo Bendixen, håber, at den tre år gamle balletskole bliver udvidet fra de nuværende 220 til 600 elever: ”Vi får tre nye sale på hver 12 gange 18 meter, samme mål som på koncertsalens scene, og en mindre prøvesal på 10 gange 10 meter”. De samme sale skal benyttes, når Tivoli har besøg internationale balletkorps.

Tivoli Garden, der har haft trange pladsforhold i Tivoli Slottet, får bedre lokaler, hvor de unge musikere kommer tættere på deres voksne kolleger i Tivolis Symfoniorkester.

Garden har eksisteret siden 1844 og vil fra næste sæson at optage piger. Nikolaj Koppel har en drøm om at udvide musikskolen, der har ry for at uddanne nogle af Danmarks bedste blæsere, til også at omfatte andre musikinstrumenter.

Byggeprojektet skal førstebehandles 3. marts i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg. Udvalget har netop førstegodkendt et andet stort Tivoli-projekt, nemlig Tivoli Hjørnet på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade. Det 7.300 kvadratmeter store byggeri i tre etager skal rumme butikker, restauranter og hotelværelser og ventes også færdigt i 2017.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.