To-årig fra Aarhus satte passagerrekord i Billund Lufthavn

To-årige Milia fra Aarhus lykønskes af lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen, til venstre er det hendes mor, Lykke Skjerbæk.

LUFTFART: Onsdag eftermiddag rundede Billund Lufthavn for første gang tre millioner passagerer på et år. Hvem passager nr. tre millioner skulle være, fik lufthavnen afgjort på utraditionel vis.

Da Primera Air tidligt onsdag aften landede i Billund Lufthavn, vidste lufthavnen, at flyet ville have passager nr. tre millioner i år ombord.

Men hvem skulle det være? Det problem løste man i Danmarks næstestørste lufthavn på utraditionel vis. ”Vi havde lavet 180 pakker, som kom på bagagebåndet. I pakkerne var bl.a. lidt sødt fra vores butik – men i én af pakkerne var også et diplom om, at personen var kåret som vores passager nr. tre millioner,” siger Billund Lufthavns adm. direktør, Kjeld Zacho Jørgensen, til standby.dk

Pakken med diplomet blev taget af bagagebåndet af to-årige Milia fra Aarhus og hendes familie. Herefter var der champagne, chokolade og blomster til vinderen – overrakt af Kjeld Zacho Jørgensen.

Milias mor, Lykke Skjerbæk, der er studerende fra Aarhus, satte ord på oplevelsen: ”Det var en dejlig velkomst efter en skøn ferie. Det var lidt overvældende at komme hjem til, og lidt vildt at Billund Lufthavn er blevet så stor en lufthavn”, sagde hun.

Antallet af passagerer i Billund Lufthavn har været støt stigende de seneste år, og i går krydsede lufthavnen den magiske grænse på tre millioner. Billund Lufthavn havde i 1987 for første gang en mio. passagerer, mens de to mio. blev ramt i 1997.

Det er ikke kun på passagersiden, at Billund Lufthavn har set en markant vækst. I dag har lufthavnen direkte forbindelser til over 90 destinationer.

”Flyselskaberne og charterbureauerne udvider hele tiden med nye destinationer, der giver vores passagerer flere og flere muligheder for at komme ud i verden. I år er det bl.a. blevet til nye ruter til London Heathrow med British Airways og med Finnair til Helsinki, som giver et væld af nye muligheder til at nå resten af verden,” siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Rejsegavekort på 30.000 kr.

Som et led i fejringen af de tre millioner passagerer har Billund Lufthavn en rejsemindekonkurrence om et rejsegavekort på 30.000 kr.

Passagerer opfordres på lufthavnens Facebookside til at dele rejseminder fra 2016, hvis de har rejst gennem Billund Lufthavn. Konkurrencen slutter den 19. december, hvorefter vinderen findes.