To nye færger på Spodsbjerg-Tårs

Det betyder mere end en fordobling af kapaciteten, og at der bliver mere stabilitet og bedre komfort for kunderne, der får masser af plads.

 

Med plads til 600 passagerer og 122 biler øger de 99,9 meter lange færger kapaciteten med 142%. Det betyder, at alle passagerer fra foråret 2012 kan møde op uden reservation. Der er plads til alle, og tidligere flaskehalsproblemer bliver afløst af stabilitet og øget komfort.

 

”I samarbejde med Sund og Bælt er vi sikre på, at de nye færger vil styrke infrastrukturen i lokalområdet og komme borgerne og virksomhederne til gode. Prognoserne viser øget efterspørgsel,  hvilket vi nu imødekommer ”, siger John Steen-Mikkelsen, adm. direktør i Færgen.

 

De nye færger afløser M/V Odin Sydfyen og M/V Frigg Sydfyen, som har penduleret i farvandet. Det er første gang i 30 år, der bygges nye færger specifikt til overfarten, og den samlede investering i færger og færgelejer beløber sig til cirka 320 millioner kroner. Fremtidsudsigterne er gode, og udsigten til anlæg af

Femern-forbindelsen kan begunstige ruten.

 

De nye færger kan sejle på bio-diesel, og der er taget højde for at kunne ombygge til drift på gas, som kan blive én af fremtidens brændstofmuligheder i færgebranchen.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.