Togdrift til Struer og Svendborg i udbud

om_arriva_togRegeringen vil samle den statslige togdrift på regionalbanerne vest for Storebælt i én udbudspakke, skriver netavisen Altinget.

Siden 2003 har flere midt- og vestjyske strækninger været drevet af Arriva, og det er fordi, udbuddet af togdriften i dette område ifølge regeringen er gået godt, at den nu vil gøre det samme i andre dele af landet.

”Det er Trafik- og Byggestyrelsens anbefaling, at udbuddet i Midt- og Vestjylland udvides”, sagde transportminister Hans Christian Schmidt på et samråd i Transportudvalget tirsdag. Han lagde under samrådet op til, at det kommende udbud også vil rumme strækningen mellem Vejle og Struer, samt strækningen fra Odense til Svendborg. De betjenes i dag begge af DSB, skriver politiken.dk.

Dermed kan al statslig togtrafik på regionalbanerne vest for Storebælt samles i én udbudspakke, hvilket ministeren mener, vil være billigere for statskassen og gavne passagererne.

Trafikken i Midt- og Vestjylland er udbudt til 2020, og et nyt udvidet udbud vil gælde fra 2020.

De Radikales transportordfører, Andreas Steenberg, mener, at udbuddet kan få den negative konsekvens, at der ikke længere vil være direkte tog mellem København og Struer: ”Det bliver andenrangs baner, og jeg er lidt ked af, hvis Venstre virkelig vil droppe direkte forbindelser fra København til Herning, Holstebro og så videre”.