Togrejsende overraskende tilfredse

Foto: News Øresund.

Landsdækkende måling fra Forbrugerrådet Tænk overrasker: Togpassagerer er generelt godt tilfredse med rejsen på skinner, skriver Berlingske.

Avisen henviser til Forbrugerrådet Tænks Passagerpulsen undersøgelse blandt 12.000 togpassagerer. Otte ud af ti er alt i alt tilfredse med togrejsen, og det overrasker Forbrugerrådet Tænks direktør, Lars Pram: ”Det er ingen hemmelighed, at der har været utilfredshed med togdriften i de første måneder af 2016. Vi ved, at DSB i årets første fire måneder har udbetalt dobbelt så meget i rejsetidskompensation, som forventet. Derfor er jeg lidt overrasket over, at tilfredsheden er så høj”, siger han til Berlingske.

Men på ét punkt falmer tilfredsheden. Det er når de skal bedømme sammenhængen mellem rejsens værdi og pris. Her erklærer kun halvdelen sig tilfredse, og hver femte mener ikke, man får nok for pengene.

Det er første gang, tilfredsheden med den kollektive transport bliver kortlagt på tværs af trafikselskaber.

Målingen vil fremover udkomme to gange årligt baseret på cirka 18.000 besvarelser hver gang. I denne omgang har DSB, Arriva Tog, Metroselskabet og Nordjyske Jernbaner ­deltaget.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.