Anko van der Werff, koncernchef i SAS (t.v.), Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian og Birgir Jónsson, koncernchef i Play.

Topchefer fra luftfarten mødes i København

Tirsdag den 28. marts har luftfarts-, rejse- og turistbranchen mulighed for møde tre topchefer fra nordisk luftfart ved et arrangement i København. Her kan man få svar på, hvordan det nordiske rejsemarked vil udvikle sig.

Der er lagt op til et spændende arrangement for de ansatte i den danske luftfarts-, rejse- og turistbranche, når Travelmedia Nordic tirsdag den 28. marts inviterer til Danish Travel Event 2023 på Clarion Copenhagen Airport Hotel.

Her vil det være muligt at møde topcheferne Anko van der Werff fra SAS, Geir Karlsen fra Norwegian og Birgir Jónsson fra islandske PLAY. De tre koncernchefer repræsenterer flyselskaber, der kommer til at spille en vigtig rolle i udviklingen af det fremtidige rejsemarked i Norden.

Samtlige tre selskaber er ikke alene aktive i Københavns Lufthavn, men de spiller også forskellige roller i lufthavnene i Billund og Aalborg.

Viden og netværk
Danish Travel Event er en nyskabelse og et supplement til Danish Travel Awards, der er den årlige prisuddeling for rejsebranchen.

Et Danish Travel Event har til formål at formidle viden til branchens aktører og samtidig styrke muligheden for at netværke på tværs af branchen.

“Vi ser frem til at afvikle det første Danish Travel Event og glæder os til at kunne præsentere tre topchefer, der har en stor indflydelse på danskernes rejsemuligheder i de kommende år. Men vi har også lavet et program, hvor der er afsat meget tid til at netværke, da det ofte er ligeså vigtigt ved denne type arrangementer,” siger Ole Kirchert Christensen, administrerende direktør for Travelmedia Nordic.

Danmark er vigtigt marked
Norwegians koncernchef Geir Karlsen præsenteres som første mand på scenen. Geir Karlsen har været koncernchef hos Norwegian siden juli 2021, og var i en periode fra juli til december 2019 konstitueret koncernchef, da stifteren Bjørn Kjos forlod selskabet.

I sit indlæg, der har fået titlen “Playing on the home court in Denmark – Norwegian’s plans for responsible growth”, vil Geir Karlsen blandt andet fortælle om baggrunden for den succes, som Norwegian har opnået i Danmark, der er selskabets største marked uden for Norge.

Herefter følger Birgir Jónsson, der er koncernchef for islandske PLAY, der i foråret etablerer sig med nye ruter til tre vestdanske lufthavne og som siden sommeren 2021 har været etableret i Københavns Lufthavn som en af de første destinationer.

Birgir Jónsson, der har erfaring med i bagagen fra Iceland Express og WOW air, har et indlæg med titlen “How to PLAY a role in the Nordic travel market – now and in future”. PLAY flyver ikke alene skandinaver til Island, men selskabet tager dem også videre til USA og Canada.

Et nyt SAS
Det sidste ord får SAS’ hollandske koncernchef Anko van der Werff, der blev ansat i sommeren 2021, og han arbejder i øjeblikket intenst med SAS FORWARD-planen under den igangværende Chapter 11-proces ved en amerikansk konkursdomstol.

I løbet af det næste halve års tid vil det vise sig, hvilket SAS, der kommer ud på den anden side af Chapter 11-processen, og det må Anko van der Werff formodes at have et godt bud på med sit indlæg “A transformed SAS will be ready for the future”.

Erfaren moderator
De tre koncernchefer interviewes efterfølgende af Charlotte Beder, der er tidligere journalist ved Berlingske Tidende og Jyllands-Posten, og herudover har hun gennem de seneste 12 år har arbejdet som nyhedsvært på både DR TV Avisen og TV 2 News.

Som deltager bliver der endvidere mulighed for at stille spørgsmål til de tre koncernchefer gennem en teknisk løsning, hvor spørgsmål sendes på SMS til en storskærm, hvorfra Charlotte Beder vil udvælge de mest relevant.

Der er begrænset deltagerantal til arrangementet. Tilmelding og yderligere oplysninger fra dette link.