Total nykonstruktion af Malaysia Airlines

Christoph Mueller

Christoph Mueller

Malaysia Airlines skal gennemgå en komplet modernisering og restruktureres som et nyt selskab med nyt navn, som afsløres næste uge. Der gennemføres omlægninger af flyflåde og rutenet.

Nybagte CEO Christoph Mueller, som kommer fra Aer Lingus, sagde i sit første interview siden tiltrædelsen 1. maj, at der er tale om en genskabelse, som var det et nyt flyselskab med nyt navn og ny bemaling.

“Jeg er ansat til at drive et nye selskab på rent kommercielle betingelser, og der er en meget smal margen for fejltagelser”, siger han til Reuters.

“Det er ikke en fortsættelse af det gamle selskab i ny forklædning – det hele er nyt”, siger manden, der har stået i spidsen for turn arouns i selskaber som Aer Lingus, Sabena og Lufthansa.

Analytikerne mener, at en forudsætning for succes er ledelsens evne til at komme igennem med omkostningsbesparelser, tilpasset kapacitet og et profitabelt netværk, der udnytter Kuala Lumpurs position som regional hub, samt partnerskaber med andre flyselskaber.

Hidtil har der været betydelige arbejdskampe omkring personalenedskæringer og samtidig har regeringen blandet sig i den daglige ledelse af selskabet.

Det ventes, at selskabet vil reducere arbejdsstyrken med 20.000 ogat det vil ske i den kommende uge. Sideløbende vil der ske en reduktion i antal fly.

Christoph Mueller bekræfter, at selskabet har prøvet at sælge to af sine Airbus A380, men fastslår, at man vil beholde sine nuværende flytyper, som bl.a. omfatter Airbus A330, Boeing 777-200 og B737-800.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.