Total nykonstruktion af Malaysia Airlines

Christoph Mueller

Christoph Mueller

Malaysia Airlines skal gennemgå en komplet modernisering og restruktureres som et nyt selskab med nyt navn, som afsløres næste uge. Der gennemføres omlægninger af flyflåde og rutenet.

Nybagte CEO Christoph Mueller, som kommer fra Aer Lingus, sagde i sit første interview siden tiltrædelsen 1. maj, at der er tale om en genskabelse, som var det et nyt flyselskab med nyt navn og ny bemaling.

“Jeg er ansat til at drive et nye selskab på rent kommercielle betingelser, og der er en meget smal margen for fejltagelser”, siger han til Reuters.

“Det er ikke en fortsættelse af det gamle selskab i ny forklædning – det hele er nyt”, siger manden, der har stået i spidsen for turn arouns i selskaber som Aer Lingus, Sabena og Lufthansa.

Analytikerne mener, at en forudsætning for succes er ledelsens evne til at komme igennem med omkostningsbesparelser, tilpasset kapacitet og et profitabelt netværk, der udnytter Kuala Lumpurs position som regional hub, samt partnerskaber med andre flyselskaber.

Hidtil har der været betydelige arbejdskampe omkring personalenedskæringer og samtidig har regeringen blandet sig i den daglige ledelse af selskabet.

Det ventes, at selskabet vil reducere arbejdsstyrken med 20.000 ogat det vil ske i den kommende uge. Sideløbende vil der ske en reduktion i antal fly.

Christoph Mueller bekræfter, at selskabet har prøvet at sælge to af sine Airbus A380, men fastslår, at man vil beholde sine nuværende flytyper, som bl.a. omfatter Airbus A330, Boeing 777-200 og B737-800.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.