Transportministeren åben for fast HH-forbindelse

Efter den danske regering i mange år har sagt nej til yderligere en bro eller tunnel over Øresund linder transportminister Ole Birk Olesen nu på døren for en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg.

Ifølge Sveriges infrastrukturminister Anna Johansson er der gang i konstruktive samtaler om sagen, skriver dagbladet Børsen.

”Regeringen vil gerne undersøge mulighederne for at brugerfinansiere nye infrastrukturprojekter og en fast HH-forbindelse er et projekt, man kan overveje at undersøge nærmere, hvis svenskerne ønsker det”, skriver ministeren til avisen.

Sveriges infrastrukturminister Anna Johansson siger til avisen, at der i øjeblikket er gang i konstruktive samtaler, og at hun er enig med sin danske kollega om, at landene skal undersøge muligheden for en ny forbindelse og fortsætte dialogen. Den svenske regering ser ifølge Anna Johansson positivt på en fast forbindelse mellem Helsingborg og Helsingør. Derimod vil hun ikke komme nærmere ind på, hvilken finansiering, der kan blive aktuel, men henviser til, at det er noget, som diskuteres mellem landene.

Hvis der sker brugerfinansiering i kombination med offentlig-privat-samarbejde, byggeselskabet Skanska tidligere i foråret nævnt, at man er klar til at bygge forbindelsen og drive den i 30 år, når udgifterne anses for at være betalt ved brugerafgifter. Børsen har også talt med pensionsselskaberne Industriens Pension og PFA, som begge er interesserede i at investere i en HH-forbindelse, skriver News Øresund.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.