Pia Kirk Jensen ved prisoverrækkelsen torsdag, flankeret af til venstre Line Charlotte Knoth og Ann Michelle Dalgaard, henholdsvis næstformand og formand for ErhvervsKvinder Vestjylland. Foto: Jule Knapp for ErhvervsKvinder Vestjylland.

Travel manager kåret til Årets Lokale Erhvervskvinde

ErhvervsKvinder Vestjylland kårede torsdag Årets Lokale Erhvervskvinde Vestjylland. Vinderen blev travel manager Pia Kirk Jensen fra Vestas. ”Wauu – det er noget af skulderklap,” sagde hun.

”Hun inspirerer andre kvinder: Årets lokale erhvervskvinde har blik for både den store verden og det helt lokale.”

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern – og Årets Lokale Erhvervskvinde Vestjylland blev 56-årige Pia Kirk Jensen, der har været hos Vestas Wind Systems i 36 år, siden 2005 med titel af global travel manager i den verdensomspændende koncern. Og siden 2020 har hun siddet i Vestas’ bestyrelse som en af to medarbejderrepræsentanter; bestyrelsen tæller blandt andet tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Kåringen af vinderen af prisen som Årets Lokale Erhvervskvinde Vestjylland blev foretaget af en jury, der ikke har noget direkte at gøre med selve foreningen ErhvervsKvinder Vestjylland, fortalte foreningens formand, Ann Michelle Dalgaard, forleden til Standby.dk

Foreningen havde modtaget ni indstillinger til prisen, der har været uddelt siden 2017. De ni var så blevet kogt ned til tre, udover Pia Kirk Jensen var den resterende trio Dorte Kvistgaard Christensen, tidligere sergent i Forsvaret, landmandshustru og indehaver af et coachfirma med ledelsesundervisning – samt Lene Jacobsen, teknologiudviklingschef hos Danmark Protein under Arla Food.

”Wauu – det er noget af skulderklap”
Sammenkomsten med blandt andet uddelingen af hædersprisen skete på Holmsland Kulturcenter med 87 deltagere.

Formålet med kåringen af Årets Lokale Erhvervskvinde er at fremme synligheden af lokale erhvervskvinder, som gør en forskel i Ringkøbing-Skjern kommune. Der er mange utroligt dygtige kvinder, som fortjener anerkendelse og et klap på skulderen, siger Ann Michelle Dalgaard.

I sin takketale sagde Pia Kirk Jensen blandt andet: Wauu – det er noget af skulderklap. Mange tak for den flotte titel – den er jeg superstolt af.

Jeg blev spurgt forleden, hvad der fyldte mest og gav mig mest – og jeg vil sige, at det er meget 50/50 – idet både mit arbejdsliv og fritidsliv giver mig inspiration, glæde, oplevelser og fantastiske relationer.

Jeg lever efter at, man skal brænde for at tænde – og jeg prøver igennem min passion og mine ambitioner, at motivere kolleger, udvalgsmedlemmer, venner og familie til at udvikle sig og ikke mindst have det godt med det, man laver. En vigtig del er selvfølgelig også at have det sjovt samtidigt med.”

Tilfældighed med Vestas
Pia Kirk Jensen sagde også i sin takketale, at det var meget tilfældigt, at hun lige landede hos Vestas.

”Jeg var ved at afslutte mit 3-årige Handelsskole forløb og glædede mig til at skulle på Idrætshøjskole. Men min klassekammerat Anettes mand var i eksportsalg på Vestas og spurgte om det ikke var noget for mig, at blive elev. Jeg fik sendt en ansøgning. Jeg var den eneste der søgte – så jeg fik jobbet

Efter elevtiden fortsatte jeg som eksportassistent, blev PA for salgsdirektøren, fik ansvaret for rejsebestillinger, sad også med fragt af møller samt mølleprojekter i ind og udland.

Der har været op- og nedture – fusioner, opkøb og mange nye kolleger og i 2005 var Vestas i gang med en omstrukturering og blandt andet salgsafdelinger blev delt ud på regioner – her blev jeg spurgt, om jeg ikke vil udvikle rejseafdelingen og følge Vestas ud på den globale rejse.

At jeg så desuden de sidste 3½ år har været medarbejderrepræsentant i Vestas bestyrelse og at mine kollegaer i Danmark har vist mig den tillid, at være med til at forme strategier og visioner for Vestas fremtid – er jeg meget ydmyg overfor og må sige det er fantastisk spændende.”

Tak til mit team
Pia Kirk Jensen sagde videre: ”I min fritid fylder frivillighed rigtig meget og det giver mig så meget, også her at være en del af et fællesskab, som løfter i flok, finder på nye ideer, optimerer og videreudvikler, om det er i Smedenes Hus, Lem Boldklub, Fjordvang Efterskole, travel brancheforeningen (Danish Business Travel Association, red.) eller det lokale tilflytterkorps i Lem – så er det en stor og vigtig del af og for mig.

Velgørenhed har de sidste par år også været noget, jeg har arbejdet med. Jeg har fået Vestas med på (nu vi har været kåret som Verdens meste bæredygtige virksomhed), at gamle møbler, køkkenudstyr eller andet som ikke skal bruges mere – bliver givet til personaleforeningen. Jeg er så deres forlængede arm, sammen med min søster, Eva, bruger vi vores fritid på at rydde op, rengøre og sælge disse ting.

Alt overskud går til ubeskåret til velgørenhed – blandt andet RainTree i Chennai, Indien, Baan Lung Pitak (Hannes børnehjem i Thailand) og i sidste uge donerede vi cirka 15.000 kr. til Thildes Knæk Cancer indsamling her i Kloster,” sagde Pia Kirk Jensen, der sluttede sin takketale med at sige:

”En stor tak til mit super dygtige team på Vestas, min chef, kollegaer, bestyrelsesmedlemmer i de bestyrelser jeg er med i og ikke mindst min skønne familie – for at inspirere mig og give mig mulighed for at blive ved med at brænde…

Også stor tak til dem der har indstillet mig til prisen, tak til juryen og ikke mindst Erhvervskvinderne Vestjylland for dette flotte arrangement,” lød det fra Pia Kirk Jensen.

 

Relaterede artikler:

Kendt travel manager kandidat til fin titel

Stor dansk koncern lukker sit rejsekontor

Travel managers ser færre rejser for samme penge