Ny amerikansk undersøgelse søger at afdække, hvordan travel managers ser på fremtiden. Arkivfoto fra JFK-lufthavnen i New York: Henrik Baumgarten.

Travel managers i USA forventer hurtig genopretning

Hovedparten af amerikanske travel managers siger i ny undersøgelse, at deres virksomheder allerede i år vil være tilbage til niveauet før pandemien. Nogle forventer dog, at der kan gå flere år.

Amerikanske Global Business Travel Association, der betegner sig som verdens største sammenslutning indenfor erhvervsrejser, har taget temperaturen på forretningsrejser. Det er sket ved at spørge travel managers i USA, om deres forventninger til udviklingen på forretningsrejsemarkedet.

Kun 151 travel managers har besvaret spørgeskemaet fra GBTA. Men et flertal af disse forventer, at deres virksomheder inden årets udgang er tilbage til niveauet for firmarejser fra før pandemien, i 2019.

Bekymringerne for udviklingen for forretningsrejser relaterer sig til inflation, stigende priser og en mulig recession. Én ud af fem af travel managerne i undersøgelsen siger dog, at de stigende omkostninger har fået deres virksomheder til at begrænse antallet af firmarejse, fremgår det af Global Business Travel Associations (GBTA) nye analyse ”How Travel Managers Will Succeed in 2023.”

Men hovedparten af deltagerne i undersøgelsen siger, at de efter pandemien igen har mere travlt med forretningsrejser.

Dansk ekspert
GBTA-undersøgelsen er udarbejdet i samarbejde med Spotnana.com, hvis chef for partnerskaber og ekspert i rejseteknologi, danske Johnny Thorsen, er en god ven af blandt andet den danske travel manager-forening, Danish Business Travel Association.

Johnny Thorsen siger i undersøgelsen: ”Vi har med undersøgelsen ville afdække, hvordan frontlinje-personalet, for eksempel travel managers, ser på fremtiden.”

Blandt højdepunkterne i rapporten – ”How Travel Managers Will Succeed in 2023” – er: Flertallet af travel managerne i undersøgelsen forventer allerede i år tilbagevenden til firmarejsemønstrene fra før pandemien på områder som rejser indenrigs i USA samt rejser til såvel møder og konferencer, travel managerens egen virksomhed holder, og møder og konferencer arrangeret af tredje part.

Først normalisering om flere år
Men hver 10. travel manager i undersøgelsen siger dog også, at man først forventer en tilbagevenden til rejseaktiviteterne før pandemien i 2025 eller senere.

64 procent af travel managerne i undersøgelsen ser ikke tegn på, at deres virksomhed igen vil begrænse rejseaktiviteten; den modsatte melding, at deres virksomhed igen begrænser forretningsrejser på grund af inflation, stigende priser og frygt for en recession, kommer fra hver femte travel manager i undersøgelsen.

Til spørgsmålet om, hvilke arbejdsopgaver der er steget efter pandemien, hvor der kunne krydses af på flere områder, svarede 72 procent at de bruger mere tid på at besvare spørgeskemaer. 59 procent bruger mere tid på forholdet til virksomhedens erhvervsrejsebureau; 52 procent på dataanalyser og 42 procent bruger mere tid på risikoanalyser og sporingssystemer af medarbejdere på forretningsrejse.

 

Relaterede artikler:

Kendt brancheprofil ny i spidsen for DBTA

De er verdens dyreste byer for forretningsrejsende

Ekspert: Erhvervsrejser på vej op igen