Tre danske restauranter blandt verdens 50 bedste

Osteria Francescana i Modena, Italien - verdens bedste restaurant.

Osteria Francescana i Modena, Italien – verdens bedste restaurant.

I nat blev gastronomiens største gallafest afholdt i New York, da ‘World’s 50 best restaurants’ blev kåret. Her blev Noma nr. fem, Geranium nr. 28, mens Relæ som nr. 40 blev ’verdens mest bæredygtige restaurant’.

I forhold til 2015-listen er Noma rykket to pladser ned, mens Danmarks eneste tre-stjernede Michelin-restaurant, Geranium, er tilbage i top 50 efter en pause i 2015.

Horesta jubler over de danske restauranters præstationer: ”Noma er i gang med en spændende omstilling og ved at genopfinde sig selv. I løbet af det seneste år var restauranten lukket i København i en periode for at åbne i Australien. I det lys var det flot at opnå en femteplads”, siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i Horesta.

”Danmark er et lille land, men ’World’s 50 best restaurants’ viser, at vi er et af de helt store, når det kommer til gastronomi. Hvor Michelin-stjernerne siger noget om niveauet på de enkelte restauranter, så er denne liste kun for de ypperste spisesteder i verden.  De flotte danske placeringer vil helt sikkert give endnu flere internationale madelskere lysten til at søge mod Danmark,” siger hun.

Verdens bedste restaurant blev Osteria Francescana fra Italien. El Celler de Can Roca fra Spanien blev nummer to, mens Eleven Madison Park fra USA besatte tredjepladsen.

Kåring foretages af The Diners Club World’s 50 Best Restaurants Academy, som består af 900 personer fra restaurantbranchen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.